Hírek

John Cusack karrierjére keresztet vethetünk – Singularity előzetes

Béna effektekkel teli MI-exploitationben tér vissza az ezredforduló megkopott renoméjú sztárja. Singularity előzetes.

A szingularitás a technológiában azt jelenti, hogy egy fejlett mesterséges intelligencia olyan gyorsan fejlődik, hogy kipusztítja az emberi fajt. Ezt történik a Singularity-ben is, amelyben John Cusack egy szuperszámítógép feltalálóját alakítja. A Kronos feladata az lenne, hogy befejezze az összes háborút a Földön – a számításokba viszont hiba csúszik, a robotok pedig embereket gyilkolnak világszerte. De szerencsére nincs veszve minden remény:

az emberiség jövője néhány tini kezében nyugszik.

A Singularity a 25 éves (!) svájci filmes, Robert Kouba első nagyjátékfilmje, amit Sebastian Cepeda történetéből ő maga írt. A Transformers, a Terminátor és A beavatott zavaros elegyének tűnő film mintha az Asylum-stúdió falai közül szabadult volna el, hiszen nem tesz mást, mint sikeres filmek receptjeiből lopkod, és szörnyű minőségben játssza újra a bevált formulákat. A Singularity vizualitása és effektjei már az előzetesben silánynak látszanak.

John Cusack az utóbbi években jóformán csak értékelhetetlen filmekben játszott, de a Singularity még ezekhez képest is mélypontnak tűnik. A Cell, A Sárkány kardja, a Halálos csomag vagy A herceg után csak nem akar eljönni a Cusack-reneszánsz – szerintetek melyik volt az utolsó normális főszerepe?

A Sinularityt részlegesen november 3-án kezdték forgalmazni az Egyesült Államokban, széles körű bemutatóról egyelőre nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com