Hírek

John Krasinski ismét Jack Ryan, Jessica Biel eltűnt emberek után nyomoz, de visszatér a Netflix csúnyafogú királylánya is – Előzetesek

Újabb évaddal érkezik a Jack Ryan, a Disenchantment, az It’s Always Sunny in Philadelphia és a The Purge. Jessica Biel egy Facebook sorozatot visz, Helen Mirren orosz cárnőt alakít, és jön egy horrorklasszikus remake-je is. Előzetesek a hétvégére.

Jack Ryan 2. évad (november 1.)

Második évadához ért az Amazon sorozata, amelyben ezúttal John Krasinski bújik Tom Clancy híres CIA ügynökének szerepébe. Bár több film is készült már a karakterrel, történetek jócskán maradtak az eredeti regényeket elnézve. Tény, hogy az első évad se követte pontosan egyik meglévő ügyet sem, és úgy tűnik, hogy a folytatás sem hagyatkozik teljesen Clancy munkáira, szerintünk a projekt így is érdemes a figyelemre, hiszen megpróbál a mai kor legégetőbb társadalmi, politikai és gazdasági kérdéseire reflektálni. Krasinski bár kicsit sablonos, de szerethető Jack Ryan, a terroristás vonal izgalmas volt, a mellékszereplők pedig kiemelkedően teljesítettek. Nagy részük szerencsére visszatér, sőt még Noomi Rapace is feltűnik majd a sorozatban. A tematika ezúttal Venezuela és az olaj lesz: úgyhogy minden adva van egy újabb korrektül összerakott évadhoz.

Disenchantment 2. évad (szeptember 20.)

A Netflix továbbra sem áll le a saját produkciókkal, azokon belül is az animációs sorozatokkal, amelyek egyértelműen felnőtt közönséghez szólnak. A Disenchantment ezúttal egy klasszikus értelemben vett mesébe viszi be a nézőt, királylánnyal, manókkal és démonokkal. És ha Matt Groening friss alkotása nem is sikerült annyira átütőre, mint a Futurama vagy A Simpson család, simán megállja a helyét a műfajban. A karakterek bájosak és viccesek, noha van hova fejlődniük, és a történet sem hanyattvágóan eredeti, de ez nem is feltétlen baj. A gyerekkori nosztalgiafaktort összevegyíteni felnőtteknek szóló tartalommal mindig is működni fog. Mi reméljük, hogy az új évaddal magasabbra teszi a lécet a sorozat.

It’s Always Sunny in Philadelphia (szeptember 25.)

Philadelphia legaljább csapata ismét visszatér. Egy erős előző évad és egy a sorozat maró társadalomkritikájához mérten is meglepően mély és hatásos befejező rész után tovább nézhetjük, hogyan is éli léha mindennapjait Dee, Dennis, Mac, Charlie és Frank. Ráadásul Dennis úgy tűnik, hogy teljes értékűen visszatért az FXX alkotásába, azaz remélhetőleg a ‘gang’ ismét minden epizódban hiánytalanul szerepel majd. Az elborultan vicces és önironikus sorozat egyébként az egyik leghosszabb ideje futó sitcom a televíziózás történetében.

The Purge 2. évad (október 15.)

Több filmet követően kezdett bele a sorozatba az USA Network, és úgy tűnik, hogy továbbra sincs leállás, ha az ijesztő maszkos gyilkolásokról van szó. Az első évad folytatásában azonban valamelyest változtattak a formulán a Tűnj el! producerei. Bár a történet középpontjában továbbra is az a bizonyos 12 óra áll, amikor minden bűn legális az emberölést is beleértve, a második évad sokkal komolyabb hangsúlyt fektet majd a karakterek lélektanára. Túlélted a megtisztítást, de milyen áron? Hogyan lehet normális életet élni, ha az év 364 és fél napját mindig a maradék fél naptól való rettegés issza át?

Limetown (október 16.)

A Netflix streaminges egyeduralma tényleg leáldozott, már ami az erős vetélytársak megjelenését illeti. Az Amazon és a Hulu mellett streaming oldalt indít az Apple, a Disney és a Facebooknak is van saját platformja. Ez utóbbira érkezik Jessica Biel főszereplésével a Limetown címen futó misztikus sorozat, amely egy podcast adás két évadára épül. A történet egy fikciós rádió műsorvezetőjéről szól, aki mindenáron ki akarja deríteni, mi történt azzal a 300 emberrel, akik egy nap csak úgy eltűntek a kisvárosból. Ráadásul ugyanaz a duó írta a sorozatot, akik a podcastot is, úgyhogy ha valaki ismerné azt, szinte garantáltan nem fog csalódni a sorozatban sem.

Catherine the Great (október 21.)

Ismét királynőt, azaz cárnőt alakít Helen Mirren, ezúttal azonban keletebbre ment a megszokottnál: Nagy Katalin bőrébe bújik a színésznő az HBO minisorozatában. A sorozat a 18. századi Oroszországot és annak leghosszabb ideig uralkodó női vezetőjét mutatja be hihetetlen hatalmi harcok közepette. A négyrészes alkotás a cárnő későbbi éveire fókuszál majd. Mirren játéka már az előzetes alapján is több mint meggyőző, az HBO pedig mindig is minőségi és korhű történelmi alkotásokkal szokott előállni, úgyhogy szinte garantált, hogy ismét egy kisképernyős csemege vár ránk.

Black Christmas (december 13.)

Bob Clark 1974-es horrorja a mai napig ikonikusnak számít a műfaj terén. Az ünnepek alatt kollégista lányokat gyilkoló alak pedig idén karácsonykor visszatér Sophia Takal rendezésében. A lánycsapatot ezúttal Imogen Poots vezeti. A horror első ránézésre ha nem is mutat újat az eredetihez képest, jó kis borzongást ígér az év végére.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..