Hírek

John Luther a filmvásznon tér vissza – erősítette meg Idris Elba

Luther-Idris-Elba

Most már biztosak lehetünk benne, hogy szokatlan kedvenc nyomozónk, John Luther egy nagyjátékfilmmel tér vissza, amit még az idén elkezdenek forgatni.

Idris Elba megerősítette egy rádióinterjúban, még az idén elkezdik forgatni a Luther filmet – írja a Movieweb. Az unortodox módszereket alkalmazó szövetkabátos detektív szerepében – természetesen – a sorozatban is őt formáló Idris Elba tér vissza.

A színész a sorozat 2019-es befejezésekor már meglengedte egy nagyjátékfilm lehetőségét, és most úgy tűnik, a film el is fog készülni. A BBC széria központi karaktere, John Luther, aki azon kapja magát, hogy közelebb kerül egy pszichopata gyilkoshoz, mint a törvényhez. A gyilkost bizonyíték hiányában nem lehet elkapni, és a történet csak csavarosabbá válik, mikor a páros együtt old meg rémisztő ügyeket.

A városi farkas erdejében – Luther

A Luther pozitív visszhangra talált a közönség és a kritikusok körében is Idris Elba és Ruth Wilson alakításainak, valamint a sajátos hangulatnak hála. Az évek során a Luther 11 Emmy-jelölést tudhat magáénak számos más díj mellett. Az utolsó epizódot, az ötödik évad zárását 2019-ben adták ki. A rajongóknak azóta csak Elba ígérete maradt.

Most, minden konkrétum nélkül, Elba azt is elmondta, mire lehet számítani a készülő film kapcsán:

„Több gyilkosság lesz, több Volvo, Luther többet fogja ráncolni a homlokát. Megpróbáljuk megnövelni a tétet és a közönséget is, és talán nemzetközivé is tenni azt” – mondta a színész.

Mielőtt Elbát a Lutherben látnánk viszont számos más filmben is szerepelni fog. Nemsokára debütál James Gunn Az Öngyilkos osztagja, amiben Elba a Bloodsport névre hallgató gonoszt alakítja Margot Robbie és John Cena mellett. Szintén idén érkezik a The Harder They Fall, amiben Elba, a Watchmen sztárja, Regina King mellett tűnik fel. Jelenleg pedig George Miller Three Tousand Years of Longing című filmjét forgatja többek között Tilda Swintonnal.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés