Hírek

16 év után újra filmet forgat a Die Hard és az eredeti Predator rendezője!

Fotó: Francois G. Durand/WireImage

A jövő héten, Cannes-ban dobják majd piacra a Tau Ceti 4 című sci-fi akciófilmet, John McTiernan legújabb moziját.

Habár az elmúlt bő másfél évtizedben szinte semmit nem lehetett hallani John McTiernanről, pedig a nyolcvanas évek második és a kilencvenes évek első felében ő számított az akciófilmek egyik legnagyobb királyának. Ami persze nem csoda, hisz olyan, azóta egytől egyig klasszikusnak számító mozik kerültek ki a kezei közül, mint az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült

Predator – Ragadozó, a Drágán add az életed első és harmadik része, a Vadászat a Vörös Októberre vagy Az utolsó akcióhős.

Sajnos ezek után jött az álmosító A 13. harcos Antonio Banderasszal és a mérhetetlenül buta Rollerball – Könyörtelen játék (ez utóbbiban még Dobó Kata is látható volt) és a pár évvel korábban egyik kasszát a másik után robbantó sikerrendező szép lassan eltűnt a süllyesztőben, amihez aztán mindenféle magánéleti botrányok is társultak. De most, amikor úgyis lépten-nyomon készülnek a nyolcvanas évek retró hangulatát meglovagoló filmek és sorozatok, épp időszerű, hogy valami hús-vér is előbukkanjon abból a korszakból. És elő is bukkan, 16 évnyi kényszerszünet után John McTiernan újra filmmel jelentkezik.

A Predator forgatásán

A Tau Cetri 4, mint ahogy a címe is mutatja, a csillagászokat egyik legjobban érdeklő rendszerbe vezet, ami egyrészt nincs túl messze a Naprendszertől (potom 12 fényévre), másrészt biztosan van benne két, a lakhatósági zónában elhelyezkedő bolygó. Itt játszódik McTiernan új mozija, amelyben megjelenik három állig felfegyverzett idegen, hogy leszámoljanak a helyi kolóniákat rettegésben tartó hadurakkal és oligarchákkal.

Szóval igen, a Tau Ceti 4 egy igazi, régimódi sci-fi akciófilmnek tűnik,

és ezt McTiernannel párosítva vehetjük jó jelnek. A gárdából egyébként eddig két színész ismert, biztos főszereplő lesz Uma Thurman és a Vikingek Ragnar Lothbrokjaként elhíresült Travis Fimmel. A forgatókönyvet maga McTiernan írta, a produceri teendőket pedig a rendező mellett Thurman és a 12 év rabszolgasággal Oscart nyert Anthony Katagas látja el.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com