Hírek

Karlovy Vary 2013: John Travolta is életműdíjat kap

szombatestilazJohn Travolta is életműdíjat kap az idei, 48. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban – közölte Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke keddi prágai sajtótájékoztatóján.

A rangos nemzetközi filmszemle, Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja június 28-án kezdődik, a díjkiosztóra július 6-án kerül sor, amelynek többek közt Audrey Tatou is vendége lesz.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Travolta (Szombat esti láz) a nyugat-csehországi fürdővárosban részt vesz a The Killing Season című film bemutatóján, amelyben Robert De Niróval játszik együtt. Robert De Niro 2008-ban kapott életműdíjat Karlovy Varyban.

A díszvendég az idén Oliver Stone (Vadállatok)Oscar-díjas amerikai rendező és forgatókönyvíró lesz, a nemzetközi zsűriben pályatársa, Agnieszka Holland elnököl. Stone a fesztivált megnyitó gálaesten Kristály Glóbuszt kap a világ filmművészetéhez való hozzájárulásáért. Az amerikai producer az Éjféli expressz című film forgatókönyvéért 1979-ben kapott először Oscar-díjat, a fesztivál nézői pedig egy válogatás keretében ízelítőt kapnak Stone legjobb filmjeiből. Ugyanilyen elismerésben részesül Theodor Pistek akadémiai festőművész, aki Milos Forman  filmszereplőinek legfőbb kosztümtervezője.

A versenykategóriában a győztes film a hagyományos fődíjon, a Kristály Glóbuszon kívül 30 ezer dolláros pénzjutalmat is kap.

Szász János nemzetközi szereplőgárdát felvonultató A nagy füzet című alkotása is meghívást kapott Karlovy Varyba. A film a második világháború idején egy határszéli faluban a nagymamánál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története. A nagy füzet bemutatóján Karlovy Varyban a film rendezője és a főszereplők is részt vesznek.

A versenyprogramban összesen 14 film – egyebek között cseh, brit, olasz, lengyel alkotás – szerepel.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés