Hírek

A John Wick-franchise 4. és 5. részét egyszerre forgatják le

John Wick 3

John Wick menetrendje sűrű. Csütörtök délután hivatalosan is bejelentették, hogy a John Wick-franchise 4. és 5. felvonásának  forgatási munkálatai párhuzamosan zajlanak majd.

Csütörtökön a Lionsgate bejelentette, hogy a népszerű, Keanu Reeves nevével fémjelzett  neo-noir akció-thriller franchise  4. és 5. részét a tervek szerint együtt forgatják majd.

“Gőzerőkkel dolgozunk a John Wick-széria következő két fejezetének forgatókönyvén. A 4. rész a tervek szerint 2022 májusának utolsó hétvégéjén kerül majd mozikba.”   

nyilatkozta Jon Feltheimer, a Linosgate elnök-vezérigazgatója, aki reméli, hogy sikerül felvenni a két filmet párhuzamosan jövő év elején.

John Wick világa tehát döbbenetes sebességgel tágul. Jelenleg a Starz TV dolgozik The Continental címmel egy sorozaton, középpontban a John Wick-filmekben kiemelt helyszínként szereplő, bérgyilkosok által előszeretettel látogatott szállodával.

A széria a filmek ideje előtti időkbe repíti majd vissza a nézőket. Azt pedig már tudni lehet, hogy a pilot epizódot szintén a John Wick-filmeket jegyző, kaszkadőrből lett rendező, Chad Stahelski dirigálja majd, aki úgy tűnik, hogy szorosan tartja kezében az egyre szerteágazóbb narratív szálait ennek az expanzív világnak.

Emelett pedig egy nőközpontú spin-off filmmel is bővül majd a többek között precízen megkoreografált akciójeleneti révén emblematikussá vált John Wick-filmek palettája. Egy több fórumon megjelent pletyka szerint a spin-off a legutóbb mozikba kerülő John Wick-film egyik emlékezetes jelenetében látható bérgyilkosnő karaktere köré épül majd.

Keanu Reeves menetrendje tehát sűrű. A népszerű színésszel a főszerepben hamarosan érkezik a mozikba a Bill & Ted Face The Music című vígjáték. A Mátrix 4. részével kapcsolatban pedig, aminek forgatása az év második felében lesz,  folyamatosan érkeznek az újabb és a újabb információk.  A film premierjét pedig 2021 május 21-ére tervezik.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya