Hírek

John Williams filmzenéiből ad koncertet a Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar ismét a filmzene és a Star Wars rajongóinak kedvez a John Williams Filmharmonikusok című koncertjén, 2018. június 10-én a Papp László Budapest Sportarénában. A fennállásának 25. évfordulóját idén ünneplő szimfonikus zenekart Hollerung Gábor érdemes művész vezényli, a produkciót filmrészletek és látványos táncprodukciók kísérik.


Hirdetés

A Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) 2007-ben rendezte első filmzene-koncertjét, mellyel új műfajt teremtett Magyarországon. Az Arénát 2016-ban egyszer már megtöltő John Williams Filmharmonikusok koncerten a Star Wars filmzenék kapják a főszerepet.

Az este során olyan népszerű filmzenék szólalnak meg, amelyek közül mindegyiket jelölték Oscar-díjra. A munkájáért ötször Oscar-díjat, számos Grammy-díjat és számtalan más elismerést nyert Williams több mint negyven éve dolgozik Steven Spielberg rendezővel, a közös munkásságukat fémjelző filmek zenéi közül több is elhangzik a koncerten.

John Williams
John Williams

A Csillagok Háborúja jól ismert dallamai mellett hallható lesz a legutóbbi, nyolcadik Star Warsepizód, Az utolsó Jedik néhány zenei betétje is,

melyet a zenekar most először mutat be a közönség előtt.

Elhangzik az Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjat 1983-ban meghozó E.T. – A földönkívüli, a Grammy-díjas Indiana Jones és a Jurassic Park zenéje, valamint egy-egy szám a Harry Potter és a Reszkessetek betörők című filmekből. Megszólal a 2005-ben, Golden Globe- és BAFTA-díjat elnyert Egy gésa emlékiratai, mely a japán zenei kultúra sajátosságait remekül ötvözi a hagyományos nyugati hangzásvilággal. Hallható és látható lesz a Kapj el, ha tudsz Oscar- és BAFTA-díjra is jelölt film főcímzenéje, valamint a Hook, visszatérés Sohaországba is.

Jegyek itt kaphatók.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés