Hírek

John Williams írja a következő Star Wars-film zenéjét is

john williamsJohn Williams komponálja a következő Star Wars-film zenéjét is ‒ jelentette be a hétvégén Essenben megrendezett Star Wars rajongói fórumon Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke.

Williams nevéhez fűződik az űropera mind a hat korábbi epizódjának filmzenéje. Áprilisban az új, hetedik Star Wars-film rendezőjének kiszemelt J. J. Abrams arról beszélt, hogy szeretné, ha a zeneszerző vállalná az új rész filmzenéjének megkomponálását.

Williams videoüzenetében elmondta: nem látta még a forgatókönyvet, és teljesen ismeretlen előtte az új epizód története. Azt ugyanakkor elképzelhetetlennek tartotta, hogy ne lenne utalás a korábbi filmek történetére, és ennek megfelelően nyilván felhasználja majd a korábbi témákat is a zene megalkotásánál.

A hetedik rész forgatókönyvét Michael Arndt írja, a produkció 2015-ben kerülhet a mozikba. Korábbi értesülések szerint az első trilógia sztárjai: Mark Hamill, Carrie Fisher és Harrison Ford ugyancsak visszatérnek majd az űrsaga új epizódjában.

Williams 1978-ban elnyerte az Oscar-díjat a Star Wars: 4. rész ‒ Egy új remény zenéjéért. A zeneszerző eddig ötször kapta meg az aranyozott szobrot az amerikai filmakadémiától és jelenleg 47 jelöléssel Walt Disney után ő a második legtöbb ilyen jelölést elért személy.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés