Hírek

John Williams visszavonul? Jövőre leteszi a lantot!

John Williams

Nincsen Star Wars John Williams nélkül. Vagy talán mégis? – teszi fel a kérdést Slashfilm munkatársa.

A legendás zeneszerző, minden élő művészek legtöbb Oscar-díjat szerző alkotója 1977 óta komponálja a Star Wars bármelyik részének zenéjét. Neve összeforrt a franchise legismertebb dallamaival. Azonban úgy tűnik, 40 év után egy hosszú barátság érhet véget.

„Mint mindannyian tudjuk, J. J. Abrams egy újabb rész előkészületeivel van elfoglalva, aminek reményeim szerint én fogom szerezni a zenéjét jövőre” – nyilatkozta egy interjúban a zeneszerző majd, így folytatta.

„Nagyon várom már. Ez lesz egy nagy sorozat 9 alkalma, és azt hiszem, ezzel nekem ez elég is lesz már.”

A Star Wars epizódok persze ezzel nem érnek véget: újabb hírek repkednek, további spin offok megfilmesítése van tervben. Williams éppen ezért akár meg is gondolhatná magát később, de a 86 éves zeneszerző mára nyugdíjazásán gondolkodik.

John Williams: 51 Oscar-jelölés

William szerezte a Star Wars eddigi 8 részének zenéjét, és nagy részükért komoly elismerésekben is részesült. Az idei évben kapta 51 Oscar-jelölését a Star Wars: Az utolsó jedik zenéjéért.

https://www.youtube.com/watch?v=4rQSJDLM8ZE

Már a Solo: Egy Star Wars történet képei alatt is John Powell dallamait hallhatjuk majd, de a 2019. december 20-án debütáló 9. epizóddal, melynek zenéjét már ő készíti, végleg búcsúzunk a mestertől.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés