Hírek

John Woo egy párbeszéd nélküli akciófilmmel tér vissza

Az Amerikában híressé vált kínai rendező, John Woo hosszú szünet után újra filmet forgat. A Silent Night című film Joel Kinnaman főszereplésével készül majd.

John Woo Kínában született, de Hongkongban nőtt fel és amikor 1993-ban Amerikába érkezett, a hongkongi akcióstílust vitte magával. Nem csoda hogy nagyot dobbantott akkoriban, hiszen dinamikus és ritmikus akciókompozíciói teljesen újszerűek voltak az amerikai közönség számára.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

“Lassításokkal teli, balettszerűen komponált, akrobatikus mozgásokkal teli, extrém mértékű pusztítást ábrázoló rendezése illeszkedett ahhoz a hasonlóan egyre felfokozottabbá váló tartalmi és stilisztikai szemlélethez, amit a 90-es évek hollywoodi akciófilmjei tükröztek.” – írta Szabó Kristóf John Woo stílusáról a Távol-keleti rendezők nyugatiasodása című tanulmányában. John Woo utolsó filmje, a 2017-es Manhunt egy japán szerző, Juko Nishimura regényének adaptációja.

Idén pedig John Woo visszatér az amerikai közönséghez, ám a következő akciófilmje semmiképp sem mondható szokásosnak. A Silent Night néven futó filmben ugyanis egyáltalán nem lesznek párbeszédek. A csendbe burkolózó film csak a látványvilágával és a hangeffektusaival fog mesélni.

Érzésem szerint a film így is nagyot fog szólni!

A főszerepben Joel Kinnaman, aki alászáll az alvilágba, hogy megbosszulja fia halálát. Még nem tudni, ki fog szerepelni Joel Kinnaman oldalán. Mindenesetre Joel Kinnamant nem kell félteni, a The Suicide Squad, a Valós halál és az Éjszakai hajsza című filmek során jócskán belekóstolt az akcióba.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés