Hírek

John Woo egy párbeszéd nélküli akciófilmmel tér vissza

Az Amerikában híressé vált kínai rendező, John Woo hosszú szünet után újra filmet forgat. A Silent Night című film Joel Kinnaman főszereplésével készül majd.


Hirdetés

John Woo Kínában született, de Hongkongban nőtt fel és amikor 1993-ban Amerikába érkezett, a hongkongi akcióstílust vitte magával. Nem csoda hogy nagyot dobbantott akkoriban, hiszen dinamikus és ritmikus akciókompozíciói teljesen újszerűek voltak az amerikai közönség számára.

“Lassításokkal teli, balettszerűen komponált, akrobatikus mozgásokkal teli, extrém mértékű pusztítást ábrázoló rendezése illeszkedett ahhoz a hasonlóan egyre felfokozottabbá váló tartalmi és stilisztikai szemlélethez, amit a 90-es évek hollywoodi akciófilmjei tükröztek.” – írta Szabó Kristóf John Woo stílusáról a Távol-keleti rendezők nyugatiasodása című tanulmányában. John Woo utolsó filmje, a 2017-es Manhunt egy japán szerző, Juko Nishimura regényének adaptációja.

Idén pedig John Woo visszatér az amerikai közönséghez, ám a következő akciófilmje semmiképp sem mondható szokásosnak. A Silent Night néven futó filmben ugyanis egyáltalán nem lesznek párbeszédek. A csendbe burkolózó film csak a látványvilágával és a hangeffektusaival fog mesélni.

Érzésem szerint a film így is nagyot fog szólni!

A főszerepben Joel Kinnaman, aki alászáll az alvilágba, hogy megbosszulja fia halálát. Még nem tudni, ki fog szerepelni Joel Kinnaman oldalán. Mindenesetre Joel Kinnamant nem kell félteni, a The Suicide Squad, a Valós halál és az Éjszakai hajsza című filmek során jócskán belekóstolt az akcióba.

Keleti Léda

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés