Hírek

Johnny Depp és Amber Heard peréről már paródia is készült

A Saturday Night Live népszerű amerikai szkeccsműsora Johnny Depp és Amber Heard nagy nyilvánosság előtt zajló rágalmazási perének kifigurázásával indította szombat esti műsorát.

Az est aktuális házigazdája Selena Gomez volt, aki első alkalommal szerepelt műsorvezetőként, noha meghívott zenészként már lépett fel korábban is az SNL színpadán. Gomez ezúttal az Only Murders in the Building hamarosan debütáló új szezonjának promóciója kapcsán vett részt a show-ban.

A műsor legnagyobb visszhangot kiváltó momentuma mégis az aktuálisan zajló Depp-Heard tárgyalást parodizáló szkeccs volt. A híres színészházaspár körüli csetepaté évek óta húzódik Hollywoodban, melynek eredményeként Johnny Depp számos filmszerepéről is le kellett már mondjon. A jó hírnevét feltámasztani igyekvő sztár azért perli egykori feleségét, mivel az „asszonyverőnek” nevezte őt a nyilvánosság előtt. Egy ilyen botrány a #metoo korában pedig könnyen derékba törheti bárki karrierjét.

A tárgyalás során a sztárpár házasságának számos kínos részlete látott már napvilágot,

Depp drogfüggőségétől és alkoholizmusától kezdve egészen addig, hogy Amber Heard állítólag férjével közös ágyukba piszkított.

Az SNL komikusait is utóbbi meghökkentő eset abszurditása ihlette meg. A paródia során a Deppet megformáló Kyle Mooney a tanúk padjáról emlékszik vissza az esetre, miközben a bírósági tévé képernyőjén Depp háztartási alkalmazottjait játszó színészek láthatók a hálószoba biztonsági kamerájának szemszögéből, ahogy egymás után fedezik fel az ágyneműn felejtett szagos „meglepetést”.

Az alig ötperces jelenet nemcsak az egyre inkább bulvárba hajló amerikai jogrendszernek tart görbe tükröt, de azt is képes érzékeltetni, hogy az egyszeri kisemberek – mint a sztárpár szolgálatában álló bejárónő, takarító és asszisztens is – milyen irracionális jelenetekkel kénytelenek szembesülni és miképpen vannak kiszolgáltatva a milliomos munkáltatók hóbortjainak.

Johnny Depp és Amber Heard nagy hangsúlyt kapott, szélsőséges tárgyalása olyan alapvető társadalmi kérdésekre világít rá, mint a házasságon belüli erőszak, a kortárs nemi szerepek társadalmi státusza és az azokkal való különböző visszaélések. Nem meglepő tehát, hogy egyre többen foglalkoznak az esettel, úgy a mainstream média és televízió, ahogy a Saturday Night Live keretei között is.

A cikk a Filmtekercs.hu gyakornoki programjának keretében készült.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com