Hírek

Bohém francia király lesz Johnny Depp

A színész az egyik leghosszabb ideig uralkodó francia király bőrébe bújhat.

XV. Lajos francia királyt alakítja az Oscar-jelölt Johnny Depp a francia színésznő-rendező, Maiwenn következő filmjében. A Polisse és Az én szerelmem rendezője nyáron kezdi meg új filmjének forgatását – tudta meg a Variety.

A film címének és cselekményének részletei nem ismertek. A produkciót Pascal Caucheteux és Gregoire Sorlat párizsi gyártócége, a Why Not Productions (A próféta) készíti, a Wild Bunch International (Titán) pedig a film nemzetközi forgalmazásáért felel.

A produkció három hónapon keresztül forog párizsi ikonikus helyszínein, főként a Versailles-i palotában.

A stáb és a színészgárda további tagjait még nem fedték fel, egyelőre annyi ismeretes, hogy a rendező Maiwenn Jeanne du Barry grófnőt fogja alakítani, aki XV. Lajos utolsó szeretője volt.

XV. Lajos, aki a „hőnszeretett” becenevet kapta 59 évig uralkodott, ami a második leghosszabb idő Franciaország történetében, és csak XIV. Lajos előzi meg. Nevének némileg ellentmondva XV. Lajos népszerűtlen királyként halt meg, miután korrupcióval és kicsapongással vádolták.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com