Hírek

Johnny Depp kilép a Legendás állatok sorozatból

Zűrös ügyei nem kegyelmeztek a színésznek. A Warner Bros. lemondásra kérte Johnny Deppet a Legendás állatok franchise kapcsán, a színész pedig elfogadta a búcsú lehetőségét.

Bár Dumbledore és Göthe Salmander nem marad ellenfél nélkül, a Legendás állatok című Harry Potter előzménysorozat ezek után Johnny Depp nélkül folytatja. A harmadik rész forgatásának megkezdése előtt ugyanis A Karib-tenger kalózai és az Ed Wood sztárja lemondásra kényszerült, így nem tér vissza újból a sötét mágus, Gellert Grindelwald szerepében.

Deppnek nem kreatív okok miatt kell távoznia, sokkal inkább PR-jellegű döntésről van szó. Beszámoltunk korábban, hogy Johnny Depp és volt felesége, a szintén színész Amber Heard milyen balhés váláson van túl, melyet egy komoly pereskedés követett. Az ex-feleség azt állította, Depp bántalmazta őt, ezért távoltartási végzést kért – ezután az egykori férj jogi úton kívánt elégtételt venni és rágalmazás vádjával adott be keresetet. Többek közt hangfelvételekkel igyekezett bizonyítani álláspontját, melyeken kiderült, hogy Heard (is?) bántotta Deppet – ezek az anyagok ki is szivárogtak.

Johnny Depp felemelkedése és hanyatlása

Azonban nemcsak feleségét perelte Depp, de a The Sun brit bulvárlapot is, mely „asszonyverőnek” titulálta a sztárt. Ezt a becsületsértési indítványt azonban első fokon elvesztette. Az angol jog szerint a vádlott – jelen esetben a médium – kénytelen igazolni az állítását. A Rupert Murdoch médiamogul által birtokolt News Group Newspapers pedig 14 olyan példát hozott, mely mind a családon belüli erőszak állítólagos megtörténtét jelezte. Az újság érvei elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a bíró a javukra döntsön, és kimondja, a lap nem követett el törvénysértést.

Johnny Depp minden bizonnyal fellebbezni fog az ítélet ellen,

de a Warner Bros. nem tarthatta tovább J.K. Rowling sorozatában – holott korábban kiálltak az alkalmazása mellett. Közös megegyezéssel tehát maga mögött hagyja Gellert Grindelwald szerepét – a figurát ezután más színész fogja alakítani.

Depp az Instagramon jelentette be távozását, és mondott köszönetet a támogatóknak. Jelezte, nem hagyja, hogy életét és karrierjét ez az eset határozza meg.

A Legendás állatok harmadik részét 2022 nyarán tervezik bemutatni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com