Hírek

Johnny Depp nyitja a Cannes-i Filmfesztivált XV. Lajos szerepében

Jeanne du Barry

Az ikonikus, ám egykor azért szebb napokat látott színész ismét rengeteg smink alatt lesz, de legalább erre most megalapozott indoka van.

Lehet, hogy Johnny Deppről végre ismét nem a bulváresemények kapcsán beszélhetünk, hanem a színészi teljesítményét illetően – erre utal ugyanis, hogy az ő főszereplésével készült Jeanne du Barry nyitja a 76. Cannes-i Filmfesztivált. A cím a Franciaországban eléggé ismert, világszerte talán kevésbé meghatározó kurtizánra utal, aki jobbágysorból küzdötte fel magát a királyi udvarba és azon belül, nos, XV. Lajos ágyába.

A főhőst Maïwenn alakítja, aki egyben a film rendezője is. A fiatal tehetség olyan filmek készítőjeként vált ismerté, mint a Polisse vagy a Az én szerelmem, amely 2015-ben Cannes-ban a legjobb női főszereplő díját Emanuelle Bercot alakításáért.

Johnny Deppet utoljára 2020-ban láthattunk filmben.

Akkor a csendes, de kétség kívül érdekes Minamata főszereplőjeként egy Japánban élő amerikai fotóművészt alakított.

Az, hogy most rögtön a világ egyik leghíresebb vörös szőnyegén tér vissza a filmvilágba, mindenképp pozitív, öröm az ürömben, hogy a cannes-i nyitófilmek sok év tapasztalata alapján általában gyengék szoktak lenni. Reméljük, a Jeanne du Barry esetén ezúttal más lesz, és ismét megcsillan Johnny Depp színészi zsenialitása.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com