Hírek

Johnny Deppet díjazzák San Sebastianban

A 69. San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál Donostia Díj néven futó életműdíja „a filmes világhoz való kiemelkedő hozzájárulás” jegyében született. A díjat idén Johnny Depp veheti át, e döntés pedig megosztotta a közönséget és a szakmát egyaránt– tudosít a The Hollywood Reporter.

Depp vitathatatlanul a világ egyik legismertebb színésze, manapság azonban nem filmes sikereiről, hanem bulvársajtós botrányairól olvashatunk többet. Magánéleti problémái a szakmai életére is jócskán kihatottak. Volt feleségével, Amber Heard színésznővel kapcsolatos bántalmazási ügye közvetlenül ahhoz vezetett, hogy a Warner Bros. kiutasította a Fantastic Beasts franchise-ból. Depp helyére Mads Mikkelsen lépett, ő fogja alakítani Grindelwald varázslót a következő részben.

Mindez nem tántorította el a San Sebastian döntőbizottságát, akik Johnny Deppet „a kortárs mozi egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb színészének” nevezték.

Depp szeptember 22-én veszi át a díjat San Sebastianban. A fesztivál bejelentése nem tett említést a színész közelmúltbeli gondjairól.

A San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál 1986-ban vezette be a Donostia-díjat, első díjazottja Gregory Peck színészlegenda volt. A korábbi nyertesek között szerepelt Glenn Ford (1987), Bette Davies (1989), Lauren Bacall (1992), Anthony Hopkins (1998) és Glenn Close (2011). A fesztivál gyakran több nyertest honorál egyszerre, 2008-ban Antonio Banderas és Meryl Streep,  2019-ben Penélope Cruz, Donald Sutherland és Costa-Gavras rendező részesült elismerésben.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com