Hírek

Johnny Deppet és Michael Caine-t ünneplik Karlovy Vary-ban

Az 55. Karlovy Vary Filmfesztivál kristály glóbuszt ad Michael Caine-nek, és bemutatja Johnny Depp legújabb produceri alkotásait.

Augusztus 20-28. között tart az 55. Karlovy Vary Filmfesztivál. A fesztivál díszvendége Michael Caine lesz, a kétszeres Oscar-díjas színész: Caine a világ mozijához való kiváló művészi hozzájárulásáért kap kristály glóbuszt – írja a Variety.

Caine személyesen mutatja majd be legújabb filmjét, a Best Sellers című dramedy-t (Lina Roessler rendezésében), amelyben egy zsémbes, vén írót alakít, aki egy utolsó bemutató-körútra indul.

A fesztivál Johnny Deppet is ünnepli: Depp produceri karrierjének legutóbbi darabjait, a Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan és a Minamata című filmeket is bemutatják. „Rendkívüli megtiszteltetés, hogy a fesztivál a kortárs mozi egy ilyen ikonját is köszöntheti” – mondta Krystof Mucha, a fesztivál  executive rendezője.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com