Hírek

Johnny Flynn lesz a fiatal David Bowie – Készül a Stardust

Johnny Flynn főszereplésével készül a Stardust című életrajzi film David Bowie fiatalabb éveiről. Az alkotás a művész 1971-es amerikai látogatása köré épül.

A Variety alapján film készül a fiatal David Bowie-ról. Az ikonikus zenész-színész-előadóművész a ’70-es évek legelején utazik az USA-ba, ahol is megszületik a híres alteregója, Ziggy Stardust. Innen ered a most forgatott film címe is, a Stardust.

A főszerepet kapó Johnny Flynn nálunk jóval ismeretlenebb, de akinek volt szerencséje a Netflixen megtalálható bájos és szórakoztató Lovesickhez (erősen ajánlott!) vagy az Antonio Banderas főszereplésével készült szintén nagyon jó Géniusz: Picassóhoz, amelyben Flynn Albert Einsteint alakította, az tudja, hogy remek választás előtt állunk.

Bowie 2016 januárjában hunyt el, életének feldolgozása és képernyőre vitele pedig csak idő kérdése volt. A Stardust forgatókönyvét Christopher Bell írja, míg a rendezői székben Gabriel Range foglal helyet. Az előmunkálatok idén júniusban kezdődnek meg, így minden esély megvan rá, hogy a film az év végén vagy 2020 elején a mozikba kerüljön.

A produkció ötlete azonban nem nyerte el mindenki tetszését. A művész filmkészítő fia, Duncan Jones kifejezetten ellenzi a filmet. Elmondta, hogy az alkotást semmilyen mértékben nem támogatja a család, és hogy a jelenlegi állás szerint apja egyik dala sem szerepel a Stardustban.

Bowie-filmet készíteni Bowie-dalok nélkül persze nem könnyű, de bármi változhat még. Az biztos, hogy Johhny Flynnt nem kell majd félteni, ha éneklésre kerül a sor, hiszen a színész-zenésznek saját zenekara van, illetve megannyi dalt jegyez egyedül is. Alább egy kis ízelítő annak, aki először találkozik vele.

A Stardust egyébként nem az egyetlen hamarosan érkező Bowie-alkotás, hiszen a BBC is készül egy Francis Whately rendezte dokumentumfilmmel. A művész nagyságát tekintve pedig szinte biztos, hogy születnek még később is alkotások róla.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya