Hírek

Johnny Flynn lesz a fiatal David Bowie – Készül a Stardust

Johnny Flynn főszereplésével készül a Stardust című életrajzi film David Bowie fiatalabb éveiről. Az alkotás a művész 1971-es amerikai látogatása köré épül.

A Variety alapján film készül a fiatal David Bowie-ról. Az ikonikus zenész-színész-előadóművész a ’70-es évek legelején utazik az USA-ba, ahol is megszületik a híres alteregója, Ziggy Stardust. Innen ered a most forgatott film címe is, a Stardust.

A főszerepet kapó Johnny Flynn nálunk jóval ismeretlenebb, de akinek volt szerencséje a Netflixen megtalálható bájos és szórakoztató Lovesickhez (erősen ajánlott!) vagy az Antonio Banderas főszereplésével készült szintén nagyon jó Géniusz: Picassóhoz, amelyben Flynn Albert Einsteint alakította, az tudja, hogy remek választás előtt állunk.

Bowie 2016 januárjában hunyt el, életének feldolgozása és képernyőre vitele pedig csak idő kérdése volt. A Stardust forgatókönyvét Christopher Bell írja, míg a rendezői székben Gabriel Range foglal helyet. Az előmunkálatok idén júniusban kezdődnek meg, így minden esély megvan rá, hogy a film az év végén vagy 2020 elején a mozikba kerüljön.

A produkció ötlete azonban nem nyerte el mindenki tetszését. A művész filmkészítő fia, Duncan Jones kifejezetten ellenzi a filmet. Elmondta, hogy az alkotást semmilyen mértékben nem támogatja a család, és hogy a jelenlegi állás szerint apja egyik dala sem szerepel a Stardustban.

Bowie-filmet készíteni Bowie-dalok nélkül persze nem könnyű, de bármi változhat még. Az biztos, hogy Johhny Flynnt nem kell majd félteni, ha éneklésre kerül a sor, hiszen a színész-zenésznek saját zenekara van, illetve megannyi dalt jegyez egyedül is. Alább egy kis ízelítő annak, aki először találkozik vele.

A Stardust egyébként nem az egyetlen hamarosan érkező Bowie-alkotás, hiszen a BBC is készül egy Francis Whately rendezte dokumentumfilmmel. A művész nagyságát tekintve pedig szinte biztos, hogy születnek még később is alkotások róla.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com