Hírek

Jön a Joker folytatása, már cím is tartozik hozzá

Batman sem menthet meg minket a Joker második részétől. Joaquin Phoenix mellett az első film mögött álló kreatív elmék is visszatérnek.

Joker: Folie à Deux – ez lesz a második rész címe, melynek forgatókönyvéről osztott meg Todd Phillips egy Instagram-posztot. Sokáig csak pletyka volt a 2019-es film folytatása, hiszen az egy önálló egészet alkot. Todd Phillips alkotása mindenkire rácáfolt: a Másnaposok-filmek rendezője Scott Silver társaságában egy tőről metszett filmdrámát hozott, a ’70-es és ’80-as évek hangulatával és korunk szuperhősmozijaival ellentétben valós téttel. Sőt, igazából a képregény alapok csupán alibiként szolgáltak, hogy berántsák a Marvel és DC filmeken szocializálódott közönséget, akik egy teljesen más, sokkal erősebb élményt kaptak.

A Joker egészen az Oscar-gáláig menetelt, ahol 11 szoborra jelölték, többek közt a Legjobb film, a Legjobb rendező, a Legjobb zene és a Legjobb férfi főszereplő kapcsán. Utóbbi kettőt meg is szerezte – hogy lehet megismételni még egyszer a csodát?

A Folie à Deux jelentése „őrület két személyre”.

Ez alapján már el is indulhatnak a fogaskerekek, vajon egy Martin Scorsese-film világába oltott Harley Quinn felbukkanását várhatjuk-e az új filmtől, vagy pedig maga a Denevérember lép be a képbe.

A Joker: Folie à Deux egyelőre nem rendelkezik premierdátummal.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com