Hírek

Joker képregényen dolgozik John Carpenter

John Carpenter a Borderlands 2-t jegyző Anthony Burchcsal dolgozik a Joker: A gonosz éve (Joker: The Year of the Villain) című képregényen.

Idén ősszel igazán különleges meglepetéssel készül a többek között a Halloween – A rémület éjszakáját jegyző John Carpenter a horror műfajának hivatalos hónapjára, októberre. A Joker: The Year of the Villain (Joker: A gonosz éve) című képregény, a DC Year of the Villain (A gonosz éve) elnevezésű 2019-es projektjének részét képezi.

Ezen belül a 40 oldalasra tervezett Joker képregény tudata érezhetően lelkesíti a 71 éves filmrendező, forgatókönyvíró, zeneszerző, színész és író Carpentert.

Joker a legnagyobb gonosz a képregények világában.“– jelentette ki egy nyilatkozatában.

Miközben úgy tűnik, a bűntettek– mindig is rendkívül hírhedt – bohóc hercegének népszerűsége tetőzik. A Warner és a DC Joker filmjében, ami a rejtélyes karakter eredettörténetét meséli el, Joaquin Phoenix a harmadik, aki Heath Ledger és Jared Leto után az új évezredben eljátssza Batman nemezisének szerepét. A film egyébként előreláthatólag szintén októberben kerül majd a mozikba, úgyhogy minden esély adott, hogy idén Joker jelmeze legyen a legkelendőbb a ruhakölcsönzőkben.

John Carpenter a képregénnyel kapcsolatos vágyait röviden így foglalta össze:

Remélem, Joker tettei megnevettetnek, iszonytatnak és undort keltenek majd egyszerre.

Mint tudjuk, a horror-legenda ilyen téren nem viccel, vagyis ebben az esetben valószínűleg nagyon is fog. Miközben ez a második DC Joker képregény, amit a héten bejelentettek. Jeff Lemire és Andrea Sorrentino jelenleg a Joker: Killer Smile-on dolgoznak.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés