Hírek

Elmegyógyintézetben lángol fel a szerelem – Joker: Kétszemélyes téboly előzetes

A Joker második része, a Folie à Deux (Kétszemélyes téboly) megkétszerezi az őrültek számát: Joaquin Phoenix Jokere mellé megérkezik Lady Gaga Harley Quinn szerepében.

Őrült szerelmespárként forgatja fel a rendet Joker és Harley Quinn a Joker: Kétszemélyes téboly első előzetesében. A 2019-es Jokerért Joaquin Phoenix elnyerte az legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, így sejthetjük, hogy ismét odateszi magát Arthur Fleck szerepében. Mellette visszatér a rendező, Todd Phillips is, aki a CinemaConon már arról beszélt, hogy nem teljesen igaz, hogy musical lesz a film, ahogyan az korábban elterjedt a sajtóban. „Vicces, még sosem beszéltünk róla így” – mondta. „Ez egy olyan film, amelyben lényeges elem a zene. Számomra nem tér el túlságosan az első filmtől” – írja az IndieWire.  

Az előzetes alapján a Joker: Kétszemélyes téboly az Arkham Elmegyógyintézetben és környékén játszódik. Az angol címben szereplő francia kifejezést, a folie à deux-t arra használják, amikor két vagy több személy, általában közeli családtag hasonló mentális rendellenességgel küzd. Lady Gaga Harley Quinnje pszichiáterként kezeli Arthur Flecket, de kimerészkednek a külvilágba is. Mellette játszik a filmben Zazie Beetz (aki már az első részben is felbukkant), Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland és Harry Lawtey. Korábban érkezett már egy animációs teaser a folytatáshoz, amely felvillantotta a film zenei hangulatát. A hírek szerint Lady Gaga feldolgozásokat és egy eredeti dalt is énekel a filmben.

A mostani előzetes megjelenése előtt egy teasert is közzétettek az esőben nevetős Jokerről.

https://www.youtube.com/shorts/W2xZ41L1DRk

A Joker volt az első R-besorolású film, amelynek bevétele világszerte meghaladta az 1 milliárd dollárt. A film 11 Oscar-jelölést kapott, Phoenix a legjobb színészi alakításért, Hildur Guðnadóttir zeneszerző pedig a legjobb eredeti filmzenéért el is nyerte a díjat. A Warner Bros. másik rekordot döntögető sikere, a Barbie után a Joker folytatása ismét bevételi rekordokra pályázhat.

A Joker: Kétszemélyes téboly október 3-ától látható a magyar mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com