Hírek

Joker nevetését patológiás tünet ihlette

Joaquin Phoenix elárult néhány kulisszatitkot arról, hogy hogyan készült Joker szerepére.

Nincs fontosabb Jokernek a nevetésnél. Első képernyőn való felbukkanása óta egészen mostanáig minden színész, aki megformálta a bohóc herceget, kikísérletezte a saját verzióját, mondhatni, letette védjegyét.

Joaquin Phoenix, aki a következő a sorban, egy interjúban felfedte, hogy mi adta az inspirációt számára.

„A nevetéssel kezdtem. Videókat néztem patológiás nevetésekről, neurológiai diszfunkciókról, ami kontrollálatlan nevetésre készteti a személyt.”

Ez óhatatlanul felfed valamit Arthur Fleckről, ami a karakter neve volt, mielőtt elfogyasztotta volna bohóccá festett személyiségváltozata. Érint valamiféle mély pszichózist, ami a karaktert egyszerű utcai komédiásból Gotham City rémalakjává változtatta.

az elsősorban Másnaposok-trilógia révén ismertté vált Todd Phillips, aki Scott Silver mellett a forgatókönyvet is jegyzi egy korábbi nyilatkozatában felfedte, hogy a történet alapját nem a képregények szolgáltatták, ami már a kezdetektől sejthető volt. Az előzetes hírek alapján a közönség egy formabontó képregényfilmre számíthat.

„Semmit nem használtunk fel a képregényekből, ami minden bizonnyal feldühíti majd a rajongókat. Nemes egyszerűséggel megírtuk a saját verziónkat arról, hogy mégis honnan jöhet egy Jokerhez hasonló fickó. Ez felettébb érdekes volt számomra. Még csak nem is Jokerről mesélünk, hanem a Jokerré válás útjáról. Ez a sztori arról az emberről szól, aki előtte volt.”

A nézők tehát egy teljesen eredeti történetet kapnak Arthur Fleckről, akiről kiderült, hogy a film kezdetén sikertelen stand upos, aki beteg anyja ápolásának szenteli magát és számos komplexussal küzd  – egy spirál rabja, ami a sebezhetőségtől a kegyetlenségig vezet.

A film előreláthatólag október 4-én kerül a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..