Hírek

Jókorát bukik a Disney a George Clooneyval forgatott Holnapoliszon

holnapoliszA George Clooney főszereplésével, Brad Bird rendezésében forgatott Holnapolisz című tudományos-fantasztikus filmen forgalmazásának befejezéséig úgy 120-140 millió dollárt bukhat a gyártó, a Disney filmstúdió.

A Disney utoljára két éve A magányos lovas című westernnel bukott ekkorát, akkor 190 millió dolláros veszteséget könyveltek el.

A Holnapolisz 180 millió dollárból készült és további 150 milliót költöttek a reklámozására. A siker receptjéhez minden együtt volt: Bird, mint a Mission: Impossible – Fantom protokoll befutott rendezője, és George Clooney, a világsztár. Ennek ellenére elég gyengén kezdődött az észak-amerikai forgalmazás, a film alig több mint 40 millió dollárt keresett premierhétvégéjén, és a kritikusok sem lelkesedtek érte. Június 8-ig Amerikában és Kanadában 76 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, a nemzetközi piacon pedig 93,5 millió dollárt hozott, ami összesen 170 millió dolláros bevételt jelent. Elemzők szerint a teljes bevétel jó ha eléri majd a 200 millió dollárt, ami messze nem fedezi a Disney ráfordításait  – értesült a The Hollywood Reporter.

A stúdió kezében azonban év végéig még több adu is van: júniusban érkezik a mozikba az Agymanók című animációs film, júliustól látható a Hangya című szuperhősös produkció, és decemberben robban be az új Star Wars-epizód. A Holnapolisz bukása valószínűleg ezért nem kavart nagyobb hullámokat, ám a százmilliós veszteség azért felveti a kérdést, hogy érdemes-e ekkora költségvetéssel dolgoznia a stúdióknak, ha nem egy bevezetett sztoriról, folytatásról van szó.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com