Hírek

Jól nyitott A Hangya és a Darázs az USA-ban

A Paul Rudd és Evangeline Lilly főszereplésével készült A Hangya és a Darázs című angol-amerikai akciófilm 76 millió dollár jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban bemutatója hétvégéjén, amivel a kasszasikerlista élére került.


A nemzetközi piacon A Hangya és a Darázs 85 millió dollárt forgalmazott, azaz nyitóbevétele elérte a 161 millió dollárt, vagyis szinte behozta a forgatási költségeket (162 millió dollár). Viszonyításképpen a Marvel Moziuniverzum 2015-ben bemutatott A Hangya című előző filmje 57 millió dollárral debütált.

A stúdió által eddig készített 20 film globálisan már 17 milliárd dollár jegybevételt hozott, mind a box-office-lista élén nyitott – adta hírül a Variety.

A Disney A hihetetlen család 2. című animációs alkotása 29 millió dollár jegybevétellel a kasszasikerlista második helyére került, és a Pixar legnagyobb összbevételt hozó filmjévé vált. A hazai piacon eddig 500 millió dollárt, globálisan 700 millió dollárt forgalmazott. Ez az első animációs film, amelynek jegybevétele meghaladta az 500 millió dollárt az észak-amerikai mozikban.

A kasszasikerlista harmadik helyére került a Jurassic World: Bukott birodalom harmadik hétvégéjén 28,6 millió dollárt forgalmazott, és világszerte már több mint egy milliárd dollárt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés