Hírek

Jön a 28 évvel később, Cillian Murphy is csatlakozik a filmhez

A 28 nappal később ismét divatba hozta a zombis szubkultúrát, Cillian Murphy-t pedig feltette a térképre. Most, bő 20 év elteltével Danny Boyle megrendezi a folytatást, Murphy pedig szintén visszatér az alkotói csapatba. Készülőben a 28 évvel később.

Noha mára lassan telítődni látszik a filmes és televíziós zombis kánon, hiszen mintha az elmúlt jó 20 évben már mindent is kipróbáltak volna a mozgóképes alkotók, 2002-ben a helyzet jócskán máshogy állt. Még bőven a The Walking Dead, a Z világháború, a The Last Of Us, a Kingdom, a Santa Clarita Diet, a Haláli hullák hajnala, a Vonat Busanba és a Kiéhezettek előtt Alex Garland megírta, Danny Boyle pedig megrendezte a mai napig egyik legreálisabb zombiapokalipszises szcenáriót bemutató filmet, a 28 nappal későbbet.

A brit horror elemekkel teletűzdelt alkotás négy héttel egy katasztrofális vírus elterjedése után indul egy kórházban. Cillian Murphy karaktere egy nejlonzacskóval a kezével járja a teljesen kihalt London utcáit, próbálva megérteni, hogy mi is történt.

A 28 nappal később mai szemmel ugyan a szokásos fordulatokkal építi fel a néhány túlélő küzdelmét a zombikkal és persze egymással, a 22 éves film azonban a saját idejében korszakalkotónak számított.

Persze a zombi tematika közel 100 éves már a mozgókép kultúrában, és az idő haladtával egyre több fontos film született, amely az élőhalottak köré épült, Boyle rendezése új ajtót nyitott a horror alműfajának.

És ugyan a film 2007-ben kapott egy folyatást 28 héttel később címmel, Boyle és az eredeti filmet író Alex Garland már csak executive producerként vették ki a részüket a munkából. Murphy ekkor még távol maradt. Nem úgy mint most!

A 28 évvel később ismét összehozza a triót: Danny Boyle rendezi és Alex Garland írja a filmet a Sony égisze alatt. Cillian Murphy egyelőre producerként csatlakozott a filmhez, de korábban többször is kifejtette, hogy szívesen ismét eljátszaná Jim karakterét.

Az Oppenheimer sikere és Murphy esetleges legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díja miatt azonban kicsi esély van arra, hogy ne vállalná el, esetleg a készítők vagy a Sony ne szorgalmaznák, hogy ő legyen az új film főszereplője.

Premierdátumról még nem tudni, de ha szerencsénk van, jövőre már elénk kerülhet a folytatás. És ez még nem minden! Állítólag ugyanis a Sony két részre szedné a 28 évvel későbbet: azaz igazából kettő teljes egészestés filmet is kapunk. A második részt is Garland írná, de a rendezői székben nagy eséllyel csere lesz majd, mert Boyle hivatalosan csak az első filmet jegyzi majd rendezőként.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com