Hírek

Jön a Berlin, I Love You Keira Knightley, Helen Mirren és Luke Wilson főszereplésével – előzetes!

A negyedik városantológia-film Párizs, New York és Rio után a mutikulti Berlinbe repít, tíz rövid történet segítségével.

A Berlin, I Love You a 2006-os Párizs, szeretlek, a 2008-as Szeretlek, New York és a 2014-es Rio, szeretlek után a negyedik hivatalos „Cities of Love” (a szerelem városai) antológiafilm. A film meglehetősen hollywoodi szemmel tekint a városra, hiszen németek helyett csupa brit és amerikai karakter tűnik fel az előzetesben, olyan színészek előadásában, mint Keira Knightley, Helen Mirren, Luke Wilson vagy Mickey Rourke.

Mostanában keveset lehetett hallani a Cities of Love-projektről, pedig Emmanuel Benbihy producer a berlini után is rengeteg filmet tervez még: várhatóan Sanghaj, Jeruzsálem, Velence, Delhi, Marseille és New Orleans is szerelmesfilmek helyszíne lesz. Az elsősorban a Párizs, szeretleket övező rajongás azonban még mindig elégnek bizonyult ahhoz, hogy A-kategóriás színészekkel töltse meg az új filmet. Knightley és Mirren menekült kisfiút befogadó anya-lánya párost játszik, az említetteken kívül pedig Jenna Dewan, Hayden Panettiere, Sibel Kekilli, Diego Luna, Jim Sturgess, Nolan Funk, Charlotte Le Bon is feltűnik a filmben.

A „könyörületről, megváltásról, elfogadásról” szóló tíz részt tizenegy rendező készíti: Dianna Agron, Peter Chelsom, Fernando Eimbcke, Justin Franklin, Dennis Gansel, Dani Levy, Daniel Lwowski, Josef Rusnak, Til Schweiger, Massy Tadjedin és Gabriela Tscherniak. Bár a nevek talán kevésbé ismertek, ne feledjük, hogy az előző filmek rendezői közül is többen csak ezen filmek után szereztek hírnevet.

A Berlin, I Love You idén kerül a külföldi mozikba, magyar bemutatóról még nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com