Hírek

Jön a Berlin, I Love You Keira Knightley, Helen Mirren és Luke Wilson főszereplésével – előzetes!

A negyedik városantológia-film Párizs, New York és Rio után a mutikulti Berlinbe repít, tíz rövid történet segítségével.

A Berlin, I Love You a 2006-os Párizs, szeretlek, a 2008-as Szeretlek, New York és a 2014-es Rio, szeretlek után a negyedik hivatalos „Cities of Love” (a szerelem városai) antológiafilm. A film meglehetősen hollywoodi szemmel tekint a városra, hiszen németek helyett csupa brit és amerikai karakter tűnik fel az előzetesben, olyan színészek előadásában, mint Keira Knightley, Helen Mirren, Luke Wilson vagy Mickey Rourke.

Mostanában keveset lehetett hallani a Cities of Love-projektről, pedig Emmanuel Benbihy producer a berlini után is rengeteg filmet tervez még: várhatóan Sanghaj, Jeruzsálem, Velence, Delhi, Marseille és New Orleans is szerelmesfilmek helyszíne lesz. Az elsősorban a Párizs, szeretleket övező rajongás azonban még mindig elégnek bizonyult ahhoz, hogy A-kategóriás színészekkel töltse meg az új filmet. Knightley és Mirren menekült kisfiút befogadó anya-lánya párost játszik, az említetteken kívül pedig Jenna Dewan, Hayden Panettiere, Sibel Kekilli, Diego Luna, Jim Sturgess, Nolan Funk, Charlotte Le Bon is feltűnik a filmben.

A „könyörületről, megváltásról, elfogadásról” szóló tíz részt tizenegy rendező készíti: Dianna Agron, Peter Chelsom, Fernando Eimbcke, Justin Franklin, Dennis Gansel, Dani Levy, Daniel Lwowski, Josef Rusnak, Til Schweiger, Massy Tadjedin és Gabriela Tscherniak. Bár a nevek talán kevésbé ismertek, ne feledjük, hogy az előző filmek rendezői közül is többen csak ezen filmek után szereztek hírnevet.

A Berlin, I Love You idén kerül a külföldi mozikba, magyar bemutatóról még nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya