Hírek

Jön a Black filmváltozata, amelyben csak a feketéknek van szuperképességük

A megtisztulás éjszakája: A sziget rendezője, Gerard McMurray Black-ről készült képregény-adaptációjában egy fekete férfi ráébred, hogy az élete egy hazugság volt.

Gerard McMurray korábban A megtisztulás éjszakája: A sziget, illetve a Netflix Burning Sands című filmjét rendezte. Most a Black című képregény adaptációját fejleszti, amely egy olyan világban játszódik, ahol csak a fekete embereknek van szuperképességük. Az eredeti képregény, amelyet 2016-ban a Kickstarteren keresztül finanszíroztak, Kwanza Osajyefo író, Tim Smith 3 társalkotó és tervező, valamint Jamal Igle művésztől alkotása. A Black filmváltozata mögött a Studio 8 produkciós cég áll, a forgalmazó a Warner Bros. lesz, McMurray pedig íróként és rendezőként vesz részt a munkában.

A The Hollywood Reporter szerint a Black középpontjában egy fiatal férfi áll majd, aki egy erőszakos bűncselekmény túlélése után fedezi fel képességeit.

A képregény főszereplőjének, Kareem Jenkinsnek azután aktiválódtak a szuperképességei, hogy a rendőrség lelőtte.

McMurray a Fekete Párduc rendezőjének, Ryan Cooglernek az osztálytársa volt a Dél-Kaliforniai Egyetemen. Mielőtt átnyergelt volna a saját filmjei rendezésére, társproducerként dolgozott A megállóban, Coogler 2013-as, Michael B. Jordan főszereplésével készült filmjében, amely a 22 éves Oscar Grant meggyilkolásáról szól, a férfit egy közlekedési rendőr ölte meg. A Black című filmet az HBO A drót című sorozatához is hasonlították, amely Jordan egyik korai szerepe, illetve az X-Ment is emlegetik a film kapcsán.

A képregény szinopszisa szerint „egy olyan világban, amely már most is gyűlöli őket és fél tőlük – mi lenne, ha csak a feketéknek lenne szuperképességük? Miután csodával határos módon túléli, hogy a rendőrség lelőtte, egy fiatalember megtudja, hogy a történelem legnagyobb hazugságának részese. Most el kell döntenie, hogy biztonságosabb-e titokban tartania, vagy az igazság szabaddá teszi őt. Az X-Men és a Drót találkozása, a Black a Kickstarteren robbant be a 2016-os Fekete Történelem Hónapjában, 91 973 dollárt keresve, ami több mint háromszorosa volt a finanszírozási célnak.”

Számos példát lehet rá hozni, hogy Amerika még mindig mélyen megosztott, gyakran faji vonalak mentén. A fekete férfiakkal szembeni rendőri brutalitás rengeteg virállis videóban megjelenik, de a való életben a köpenyes szuperhősök nem fognak lecsapni és megmenteni senkit. Így a Black mindenképpen fontos és merész produkció lesz a hollywoodi filmipartól, de könnyen átütheti a világ többi részének ingerküszöbét is.  

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!