Hírek

Jön a Fekete Leves

Eloterben Novak Erik rendezo, toloszekben Nagy Zsolt, korben a stab, hatterben a nevezetes festmenyekbol neheny mintapeldanyBefejeződött Novák Erik legújabb filmjének, a Fekete Levesnek a forgatása. A profi stábot és neves színészgárdát felsorakoztató független magyar produkció egy, itthon eddig példátlan módon, közösségi finanszírozású alkotás, melynek minden résztvevője gázsi nélkül, munkájával, tehetségével, idejével és energiájával vett részt a film létrehozásában, és ezáltal tulajdonossá is vált benne.

Az Eriktől már megszokott alvilági témájú, fekete humorral fűszerezett akció-thriller bemutatója 2014 késő tavaszára várható.

A képlet: egy leégett rendező, aki valamiért mindenáron filmet szeretne csinálni + egy tehetségben és elismerésekben gazdag baráti társaság, akik szintén filmet szeretnének csinálni + egy ütős sztori + (semennyi pénz) + tömérdek determinizmus (megfűszerezve jó adag fekete humorral, kísérletező kedvvel és tökösséggel) = Fekete Leves.

Ambiciózus vállakozás volt, de mindössze tíz nap alatt sikerült leforgatni a zéró büdzséjű filmet, melyet nem is olyan kevés, de annál tetszetősebb helyszíneken (két budapesti belvárosi luxuslakásban, egy magánkórházban, valamint kültereken, menő autókban és helikopterben) két Red kamerával (mögöttük Dobóczy Balázs H.S.C. és Simon Tamás operatőrök) és profi hangtechnikával, egy több mint harminc fős stáb önkéntes segítségével vettek fel.

A filmben, a profi színészek – Nagy Zsolt (Zuhanórepülés, Isteni műszak, Kontroll), Szabó Simon (Moszkva tér, Megdönteni Hajnal Tímeát), Máté Gábor (Preszó, Taxidermia, A napfény íze) és Fátyol Hermina (Johanna, Aura) – mellett, megjelennek olyan szereplők is, mint Vágvölgyi B. András (író, rendező), Herczeg Zoltán (divattervező) és Perjés Zoltán (aka DJ Feaky D), valamint a rendező is feltűnik egy diliházi ápolt szerepében. Na és még sok sok valódi figura a budapesti undergroundból.

Herczeg Zoltan atvagott torokkal

A történet egy pénzrablásos akció köré fonódik: egy komoly adósságba keveredett DJ kap az alkalmon, hogy könnyű pénzt csináljon, amihez a diliházban ülő haverját (Novák), és annak sorstársait (Nagy Zsolt, Szabó Simon, Fátyol Hermina) hívja segítségül. A furán verbuválódott csapat sikeresen el is végzi a munkát – de hamar rá kell jönniük, hogy a megszerzett pénzzel több gond van, mint remélték.

A film sajátos hangvételéhez hozzájárul, hogy a színészek saját nevüket használják a filmben és a párbeszédek improvizáción alapulnak, melyek merítenek és építenek a szereplők saját személyiségéből és problémáiból, ezzel elérve egy homályos átfedést a valóság és a fikció között.

Mivel a film egyik főszereplője Perjés Zoltán nagy tapasztalatú DJ, adott hogy a filmhez menő soundtrack is készüljön különböző hazai bandák közreműködődésével.

A Fekete Leves producerei Kresméry Dániel és Darvas Csanád voltak, a film a Krez Film gyártásában készül, a ZLS Productions és a Sysplex együttműködésével. További gyártópartner a Raindance Budapest. A koproducerek, Csutak Tamás és Nagy Lajos, biztosította a forgatáshoz szükséges készpénzbefektetést is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com