Hírek

Jön a fűvel tarkított Reszkessetek, betörők! – Ryan Reynolds a csapatban

Már a legnagyobb karácsony klasszikusok sincsenek biztonságban: ezúttal a Reszkessetek, betörők!-et gondolják újra. De legalább a Stoned Alone alkotói között ott ül Ryan Reynolds – írja a Deadline.

30 évvel az egyik legikonikusabb ünnepi film után csavarnak egy nagyot az ismert történeten: az eredeti címen Home Alone helyett most jön a Stoned Alone.

A kis Kevin karácsonyi történetét felváltja egy nagyobb, füvezős Kevin, akinek teljesen beállva kell felvennie a harcot a hozzá betörő bűnözőkkel.

A történet persze nagyon hasonlít majd a Chris Columbus rendezte első alkotásra. Egy huszonéves lúzer, akinek élete leginkább a marihuána körül forog elhatározza, hogy síelni megy az ünnepekre. Amikor azonban lekési a repülőgépet, nem marad más hátra, mint otthon ülni és még többet füvezni a feldíszített fa alatt. Amikor pedig különös hangokat hall, először el kell döntenie, hogy a betépéssel járó paranoia űz-e csak tréfát vele, vagy valaki tényleg bejutott az otthonába.

Szerencsére tehát – hiába az alapok egyezése – nem remake-ről vagy újabb folytatásról van szó, noha a felnőtt Macaulay Culkinnel mi szívesen vennénk valami hasonlót, hanem egy az ismert film alapjait visszaidéző vígjátékról. A film alkotói csapatában ráadásul Ryan Reynolds is helyet foglal produceri cégével, ami mindenképpen jó jel.

A Stoned Alone rendezői székében Augustine Frizzell foglal helyet, aki a 2018-as többszörösen díjazott Never Goin’ Back kapcsán már bizonyította tehetségét. Frizzell és a Deadpool öniróniájáról és elborultan vicces egyéb szerepeiről, prankjeiről és videóiról ismert Reynolds közös munkája akár egy újabb karácsonyi klasszikust is teremthet majd.

Egyelőre sokkal többet nem tudni a projektről: nincsen még pontos forgatási dátum, ahogy premier sincs kitűzve. Mi mindenesetre érdeklődéssel várjuk a végeredményt.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya