Hírek

Tényleg jön a Halloween folytatása

Laurie Strode talán visszatér – adta közzé a Collider. És ez a visszatérés nem igazán meglepő, tekintettel arra, hogy a legutóbbi Halloween epizód 255 millió dolláros bevételt ért el 10 milliós költségvetés mellett.

A filmet gyártó stúdió, a Blumhouse főnöke, Jason Blum már javában tárgyal a főszereplő Jamie Lee Curtisszel. Ezen kívül készül a forgatókönyv is. David Gordon Green és Danny McBride a legújabb rész forgatókönyvírói. David Gordon Green volt a legutóbbi Halloween-film rendezője, aki már korábban jelezte, hogy eleve két produkcióra elegendő alapanyag készült. Tehát csuklóból össze tudnak hozni egy folytatást.

A 2018-ban megjelent Halloween nagy ígéreteket tett, egy méltó visszatérést az eredetihez.

„Fáradt reboot vagy sokadik folytatás helyett a film forgatókönyvírói egyetlen könnyed mozdulattal törölték a ’78-as eredeti után készült tucatnyi alávaló Halloween-mozit, és kizárólag az első rész eseményeit igyekeztek tovább göngyölíteni 40 évvel később. S ugyan valóban végig magában hordozza a franchise első valamirevaló folytatásának az ígéretét, amire aztán kriminális baromságok és diszfunkcionális sztorielemek egész garmadája vet árnyékot.” (Papp Atilla)

Ennek fényében Green és McBride arról nyilatkoznak, hogy ugyan megvolt a két filmnyi anyag, inkább kivártak a két film között. Azzal a céllal, hogy meglássák, mi működött és mi nem. De nem csak visszajelzésekre alapoznak, van egy konkrét ötletük, hogy merre szeretnének haladni a történettel.

Ugyan hivatalos információ még nincs a film dátumáról, de Jason Blum stúdiófőnök egy vidám fotót posztolt a Twitteren Jamie Lee Curtisszel, „Tárgyalunk a dologról” megjegyzéssel, ami azt jelenti, hogy a fim elkészülte nem holmi távoli jövő.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..