Hírek

Jön a Havas Jon sorozat az HBO-tól, ami direkt folytatása lesz a Trónok harcának

Kit-Harington-Jon-Snow-Havas-Jon-Game of Thrones Season 7 CR: Helen Sloan/HBO

Készül a Havas Jon spin-off sorozat, ami a Trónok harca eseményei után játszódik majd. A hírek szerint Kit Harington visszatér a karakterhez.

A Trónok harca jövőjét nem csupán a sorozat előtt játszódó Sárkányok háza jelenti. A The Hollywood Reporter értesülései szerint az HBO a fejlesztés korai szakaszába lépett soron következő Westerosban játszódó sorozatával. A széria a tervek szerint spin-off lesz és

a központi karaktere a Kit Harington által játszott Havas Jon, vagy eredeti nevén Jon Snow lesz.

A színész visszatér az ikonikus szerephez, ami anno két Emmy-jelölést is jelentett neki. A sorozat megnyithatja a kaput akár más a nyolcadik évadot túlélt szereplő körül forgó sorozatnak is. Ilyen például Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner), vagy Tarth-i Brienne (Gwendoline Christie), akik közül mindenki más és más úton indult el a sokat kritizált finálé után.

A Trónok harca abszolút főszereplője Jon Snow volt, aki nem igazán azt a befejezést kapta, amit megérdemelt volna – a következőkben komoly spoilereket idézünk fel. A nyolcadik évadban Snow megtudta, hogy igazi neve Aegon Targaryen, azaz ugyanabból a családból származik, mint a sárkányokkal Westerosra támadó Daenerys (Emilia Clarke). Jon Snow támogatta Daeneryst, de az évad utolsó részében ő az, aki meggyilkolja a tömegpusztításba kezdett királynőt. Snow végül az Éjjeli Őrség tagja lesz (újra) és a Vadakat a Falon túli vidékre vezeti.

Kit Harrington a Trónok harca mellett az Így neveld a sárkányodat második és harmadik részében is vállalt szinkronszerepet. A tavalyi évben az MCU-ba is becsatlakozott, ő volt Dane Whitman az Örökkévalókban.

A Jon Snow spin-off jelzi, hogy vannak fel-fel bukkanó projektek a Trónok harca hátterében az augusztus végén induló Sárkányok háza mellett is. Utóbbi 200 évvel a George R.R. Martin könyvekből adaptált sorozat előtt játszódik és a Targaryen ház belső háborúiról szól. Más előzménysorozatok is készülnek kisebb-nagyobb elánnal. Ilyen az 1000 évvel a fő események előtt játszódó Tízezer hajó (más néven Nymeria), vagy a Dunk and Egg. Három animációs előzményprojekt is készül a Trónok harca háza táján, közülük a legizgalmasabb a The Golden Empire, ami a Kína inspirálta Yi Ti vidékén játszódik majd.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!