Hírek

Jön a Hypewriter, az első Budapesten rendezett nemzetközi televíziós pitchfórum

Június 26-án, kedden rendezik meg a Paprika Studios és az RTL Magyarország nemzetközi televíziós pitchfórumát, a Hypewritert. A 28 különböző országból benevezett 159 pályaműből 8 sorozatötletet válogattak be a Budapesten megrendezett szakmai eseményre. A nemzetközi szakmai zsűri dönt arról, melyik koncepcióból készülhet sorozat, és kerülhet az RTL Magyarország műsorára.

Nyolc televízióssorozat-ötletet mutatnak be maguk az alkotók a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésében megrendezésre kerülő Hypewriter Pitch Forum eseményen. A pitchfórumra 28 országból 159 pályamű érkezett, a június 26-án, kedden a Spoon hajón megrendezett döntőbe 8 projekt jutott be. E nyolc döntős közül választja ki a nemzetközi zsűri a győztest, aki a Paprika Studios és az RTL Magyarország közreműködésével készítheti el a kiválasztott sorozat pilotját.

A változatos műfajú és témájú pályaművek közt van sorozatgyilkosos-nyomozós történet, noirsorozat egy csoportnyi önbíráskodó antihősről, politikai szatíra, kelet-európai abszurd, pszichológiai dráma-komédia és még további izgalmas pályázatok.

A sorozatötletek alkotói a keddi eseményen mutatják be (pitchelik) projektjeiket az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt. A zsűri tagjai: Michael Bütow, a CME tévétársaság dramatikus műsoraiért felelős vezetője, Dave Clarke brit televíziós szakember, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója, Roope Lehtinen finn író, rendező és producer, az Easy Living című sorozat – a magyar nézők körében nagy sikert aratott Aranyélet finn eredetije – alkotója és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója.

A Paprika Studios a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat jelentős televíziós gyártási és fejlesztési tapasztalattal a show-műsorok és valóságshow-k területén ugyanúgy, mint a fikciós műfajban és a digitális, illetve branded tartalmak világában.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország mint az ötletfórum életre hívói a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében kívánnak lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására. A pályázat győztese 10.000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el, majd az epizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra.

További információ a Hypewriter Facebook-oldalán található.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com