Hírek

Jön a Lavina amerikai remake-je – előzetes

Will Ferrell és Julia Louis-Dreyfus a Downhill című filmben

Újabb svéd film amerikai feldolgozása érkezik a mozikba, miután Ruben Östlund Lavinájának átdolgozott verzióját mutatják be a januári Sundance Filmfesztiválon. A film címe Downhill, főszereplői pedig Will Ferrell és Julia Louis-Dreyfus.

A svéd rendező Lavina című házassági krízisfilmje az Egyesült Államokban különösen népszerű volt. Azon ritka idegennyelvű filmek közé tudott bekerülni, amik a pénztáraknál is jól teljesítettek. Nem csoda hát, hogy utolérte a remake láz. A 2014-ben Cannes-ban Un certain regard díjat nyert, később Golden Globe jelölésig jutó svéd alkotás egy családi síelésen játszódik. A közeledő lavinát látva az anya gyerekeit óvja, az apa pedig pánikban otthagyja családját. Utólag természetesen mindenki máshogy emlékszik a történtekre.

A film amerikai változata elkészült, és a Downhill nevet kapta, ami a sísport leggyorsabban, leginkább megállíthatatlanul lefelé rongyoló változatára utal, gondolván ezzel valószínűleg a történtek utóhatásainak megállíthatatlan következményeire. A két rendező Nat Faxon és Jim Rash, akik az HBO népszerű, Utódlás című sorozatának társírói. Főszereplői pedig Will Ferrell és Julia Louis-Dreyfus, akik elsősorban vígjátékszínészek.

Az előzetes Jimmy Kimmel YouTube oldalán jelent meg – tudtuk meg az Indiewire-ről. Az egész film újrahangolása alapvetően furcsa. Már a megjelenő előzetesben is látszik, hogy az eredeti svéd történet humorát szeretnék kidomborítani. Ruben Östlund filmje valóban nem mentes a fanyar humortól (ahogy következő, A négyzet című alkotása sem), de ugyanúgy tekinthető párkapcsolati drámának is.

Hogy a közönség miként fog rá tekinteni, nemsokára kiderül. A film világpremierje januárban, a Sundance Filmfesztiválon lesz, moziforgalmazása pedig a tervek szerint Valentin napon kezdődik.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..