Hírek

Jön a legnagyobb kortárs hongkongi rendező, Wong Kar-wai új filmje

Wong Kar-wai a távol-keleti filmgyártás több megkerülhetetlen modern klasszikusát is tető alá hozta, most a Blossoms című új munkájával folytatná örökségét.

A többszörös Oscar-jelölt rendező, Wong Kar-wai bejelentette, hogy ismét rendezői székbe ül, hogy leforgassa régóta dédelgetett projektjét, amely a Blossoms/Fan Hua (Virágzás) címet viseli. A forgatás év végén vagy 2020 elején veszi kezdetét – írja a kínai Ming Pao. A film Yucheng Jin azonos című 2013-es regényén alapul, amely három sanghaji lakos életét követi nyomon a kínai kulturális forradalom idején, a hatvanas évektől egészen a kilencvenes évekig.

A Blossoms régóta pihen a rendező fiókjában, aki négy éven át írta a forgatókönyvet. Wong tavalyelőtt az IndieWire-nek arról beszélt, ez lesz eddigi legszemélyesebb munkája. „Sanghaj az otthonom, a könyv pedig pont azt az időszakot öleli fel, amikor elhagytam a várost.” – nyilatkozta a lapnak a rendező. „19 voltam, amikor ‘63-ban elmentem, és nem is tértem vissza a kilencvenes évek elejéig.

A nagymester
A nagymester (2013)

A rendező a 2013-as A nagymester óta először rendez, korábban olyan makulátlan mesterművekkel szerzett nevet magának, mint a Szerelemre hangolva és a 2046, melyek Wong elmondása szerint új filmjével kiegészülve tematikájukban egy trilógiát fognak alkotni.

A rendező 2013 után több projektnek is nekifutott, az Amazon égisze alatt még mindig fejlesztés alatt álló sorozatáról, a Tong Warsról valamint az Annapurnának ígért Gucci-életrajzi filmről azonban azóta sem hallani semmit. Valószínűleg a Blossomsszal tér vissza a hongkongi mester.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com