Hírek

Jön a Maffiózók mozifilm!

David Chase, a Maffiózók atyja előzményfilmet készít a nagysikerű gengsztersorozathoz.

Az HBO 2007-ben véget ért, hat évadot megélt sikersorozata, a Maffiózók előzményfilmjéről már évek óta folynak a találgatások. 2016-ban David Chase, Tony Soprano megalkotója a Deadline-nak azt nyilatkozta, hogy csak akkor tér vissza a Maffiózókhoz, ha egy kifejezetten szórakoztató és jó ötlete lenne, és nem borítaná fel a mindenki által szeretett széria alapjait. 2017-ben ezt azzal egészítette ki az Entertainment Weekly hasábjain, hogy semmiképpen sem folytatásban, hanem előzménytörténetben gondolkozna a Maffiózók esetleges feltámasztása esetében. Chase pedig most megerősítette, hogy a 21 Emmy-díjas sorozatot szélesvásznon láthatjuk viszont .

A hírek szerint Chase már el is kezdett a forgatókönyvön dolgozni Lawrence Konner kollégájával, aki korábban a Maffiózóknak, illetve 2010 és 2014 között futó Gengszterkorzónak is írt epizódokat. Bár a történetet nagy titok övezi, annyit azért tudni lehet, hogy néhány, a sorozatból már jól ismert karaktert viszontláthatunk a moziban, a The Guardian szerint pedig, a film az 1967-es newarki lázongások ideje alatt játszódik majd. A zendülés előzménye a feketék elleni túlkapások, jogfosztások és rasszizmus volt, s a puskaporos hordó végül egy fekete taxisofőr elleni rendőri brutalitás után robbant fel; ekkor tört ki a négy napig tartó lázadás. A fosztogatásokkal és erőszakkal teli napok során 26 ember vesztette életét. A Maffiózók mozifilm a The Many Saints of Newark munkacímet viseli, amely magyarul nagyjából annyit tesz: Newark szentjei.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..