Hírek

Jön a Maffiózók mozifilm!

David Chase, a Maffiózók atyja előzményfilmet készít a nagysikerű gengsztersorozathoz.

Az HBO 2007-ben véget ért, hat évadot megélt sikersorozata, a Maffiózók előzményfilmjéről már évek óta folynak a találgatások. 2016-ban David Chase, Tony Soprano megalkotója a Deadline-nak azt nyilatkozta, hogy csak akkor tér vissza a Maffiózókhoz, ha egy kifejezetten szórakoztató és jó ötlete lenne, és nem borítaná fel a mindenki által szeretett széria alapjait. 2017-ben ezt azzal egészítette ki az Entertainment Weekly hasábjain, hogy semmiképpen sem folytatásban, hanem előzménytörténetben gondolkozna a Maffiózók esetleges feltámasztása esetében. Chase pedig most megerősítette, hogy a 21 Emmy-díjas sorozatot szélesvásznon láthatjuk viszont .

A hírek szerint Chase már el is kezdett a forgatókönyvön dolgozni Lawrence Konner kollégájával, aki korábban a Maffiózóknak, illetve 2010 és 2014 között futó Gengszterkorzónak is írt epizódokat. Bár a történetet nagy titok övezi, annyit azért tudni lehet, hogy néhány, a sorozatból már jól ismert karaktert viszontláthatunk a moziban, a The Guardian szerint pedig, a film az 1967-es newarki lázongások ideje alatt játszódik majd. A zendülés előzménye a feketék elleni túlkapások, jogfosztások és rasszizmus volt, s a puskaporos hordó végül egy fekete taxisofőr elleni rendőri brutalitás után robbant fel; ekkor tört ki a négy napig tartó lázadás. A fosztogatásokkal és erőszakkal teli napok során 26 ember vesztette életét. A Maffiózók mozifilm a The Many Saints of Newark munkacímet viseli, amely magyarul nagyjából annyit tesz: Newark szentjei.

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya