Hírek

Jön a Szörnyella 2

Emma Stone Szörnyellája folytatást kap. A Disney legújabb élőszereplős feldolgozása sem áll meg egy filmnél. Ráadásul a mostani etap írója és rendezője is visszatérne – írja a THR.


Hirdetés

Alig jött ki a mozikban a Szörnyella, a dalmatákat eredetileg gyűlölő őrült Disney-gonosz eredettörténete, máris újabb hírek érkeztek a film háza tájáról.

Folytatást kap Emma Stone közel sem annyira kegyetlen karaktere.

A Disney ráadásul nem fog változtatni a szerintük bevált formulán: a rendezői székbe ismét Craig Gillespie-t ültetik, míg a forgatókönyvet Tony McNamara gondos kezeibe adják. Arról ugyan pontosan nem szólnak a hírek, hogy maga Stone is visszatér-e, de ez reméljük, hogy magától értetődő. Hiszen a színésznő játéka egyértelműen a Szörnyella legpozitívabb eleme volt.

És hogy miről is szólhat majd a 2. felvonás? A rendező egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy merre is bontakoztatná ki a karakter történetét. Gillespie szerint az első film szépen bemutatja, hogyan válik azzá, aki. Ugyanakkor Szörnyella csak most lépett rá a saját útjára. Az alkotó szerint bőven van fantázia abban, hogy bemutassák, hogyan is építi ki a birodalmát és erősíti meg a brandjét Amerika-szerte. Nem beszélve arról, hogy a hatalommal járó veszélyeket sem aknázta még igazán ki a nyitó darab.

Premierdátumról még korai lenne beszélni, de a kezdeti előmunkálatok elvileg már be is indultak a stúdiónál.

Természetesen nem ez az egyetlen élőszereplős Disney-film, amely folytatást kap. Nagyon úgy néz ki, hogy hiába a szakmai vagy nézői siker – pontosabban annak hiánya – a stúdió akkor is berendeli a 2. filmeket, amikor nem feltétlen kellene. Így esett, hogy újabb darabot kap az Aladdin, és Az oroszlánkirály is. Utóbbit ráadásul egy olyan rendező hozza majd össze, aki távol áll a pénzhajhász blockbusterektől.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.