Hírek

Jön a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál

Április elején a háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthat a közönség.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivállal a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a gyerek- és ifjúsági filmek fontosságára, feléleszteni a hazánkban jelentős múltra visszatekintő gyerekfilmes hagyományokat, gyerekfilmgyártást. A Cinemira kifejezetten gyerek- és családi filmeket mutat be rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilm kategóriában.

A versenyprogramba 1500 filmet neveztek a világ minden tájáról, az előzsűri mintegy 60 alkotást választ versenybe. A fesztivál zsűrijében a hazai és a nemzetközi filmvilág olyan elismert alkotói és képviselői foglalnak helyet, mint Deák Kristóf, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm rendezője, Aneta Ozorek, az Amszterdami Animációs Fesztivál művészeti igazgatója, Böszörményi Zsuzsa többszörös díjnyertes és diák-Oscar díjas filmrendező, Michael Harbauer, Európa egyik legjelentősebb gyerekfilm fesztiváljának, a Schlingel Film Festival igazgatója. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes, storyboard, virtuális valóság workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várják a látogatókat.

Forgass mobillal, legyél Te is filmes!

A látogatók két vetítés között kipróbálhatják magukat filmesként. A Gyerekfilm Akadémia a gyerekeket arra biztatja, hogy az amúgy is kezükben lévő mobilt alkotásra használják. A fesztivál ideje alatt a Gyerekfilm Akadémia filmes, animációs, sminkes, kaszkadőr és riporter workshopokra, a BABtér animációs workshopokra hívja alkotni a gyerekeket, akár szüleikkel közösen.

A Cinemira keretében filmes előadásokon is részt vehetnek a gyerekek, ahol profi filmes szakemberektől tanulhatnak, kérdezhetnek többek között a gyerek casting rejtelmeiről, a storyboard készítés technikájáról, vagy szinkron titkokról. Ez utóbbinál ismert gyerekfilm hősök magyar hangjaival találkozhatnak, többek között a Harry Potter-filmek Hermione Grangerét megszólaltató Szabó Lucával, vagy a Szaffi hangját adó Pogány Judittal. A Cinemira ideje alatt a rendezvénynek helyt adó Akvárium Klub aulája filmes, képregényes és design piaccá alakul.

Élesszük fel a magyar gyerek- és ifjúságifilm-gyártást!

A szervezők bíznak benne, hogy a Cinemira – első Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál hagyományt teremt és a világ minden tájáról érkező különleges alkotásokkal ösztönzik a magyar filmalkotókat és filmtámogatókat a hazai gyerekfilmgyártás felélesztésére.

Időpont: 2018.április 6-8.

Helyszín: Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.)

További információ: www.cinemira.com

facebook.com/cinemira.kidfilmfestival/

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com