Hírek

Jon Favreau írja a Star Wars-sorozatot

Jon Favreau, a Vasember és a Dzsungel könyve rendezője lesz a készülő Star Wars élőszereplős sorozatának írója és executive producere – adta hírül a Lucasfilm

A sorozat a Disney saját streaming szolgálatásán fog debütálni, amely ezzel igyekszik felvenni a versenyt a már létező, hasonló platformokkal, mint a Netflix, a Hulu vagy az Amazon.  A színészként és rendezőként is tevékenykedő Jon Favreaunak nem ismeretlen a franchise-ok világa, hiszen a Marvel-filmekben ő alakítja Happy Hogant, emelett két Vasember részt is rendezett, ráadásul szerepelt a Star Wars: A klónok háborúja című rajzfilmsorozatban, illetve felbukkan majd a közelgő Solo – Egy Star Wars-történetben is.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy a következőképpen nyilatkozott a döntésről: „Jon a produceri és írói tehetség tökéletes keveréke, és remekül átlátja a Star Wars univerzumát. A sorozat segítségével Jon írók és rendezők sokszínű csoportjával dolgozhat majd, s ez a Lucasfilm számára egy meghatározó tehetségbázist teremt”. Favreau nagyon lelkes, hogy ismét csatlakozhat a Star Wars-univerzumhoz, a benne élő 11 éves kisfiú pedig egyelőre el sem hiszi a hírt.

Jon Favreau a Disney-vel évek óta együtt dolgozik, jelenleg az Oroszlánkirály élőszereplős változatát forgatja, de  A dzsungel könyvének is ő volt a rendezője.

Az egyelőre cím nélküli sorozatnak még nincsen kitűzött premierdátuma.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..