Hírek

Jon Favreau írja a Star Wars-sorozatot

Mandatory Credit: Photo by John Salangsang/BFA/REX/Shutterstock (7423118al) Jon Favreau 20th Annual Hollywood Film Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 06 Nov 2016

Jon Favreau, a Vasember és a Dzsungel könyve rendezője lesz a készülő Star Wars élőszereplős sorozatának írója és executive producere – adta hírül a Lucasfilm

A sorozat a Disney saját streaming szolgálatásán fog debütálni, amely ezzel igyekszik felvenni a versenyt a már létező, hasonló platformokkal, mint a Netflix, a Hulu vagy az Amazon.  A színészként és rendezőként is tevékenykedő Jon Favreaunak nem ismeretlen a franchise-ok világa, hiszen a Marvel-filmekben ő alakítja Happy Hogant, emelett két Vasember részt is rendezett, ráadásul szerepelt a Star Wars: A klónok háborúja című rajzfilmsorozatban, illetve felbukkan majd a közelgő Solo – Egy Star Wars-történetben is.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy a következőképpen nyilatkozott a döntésről: „Jon a produceri és írói tehetség tökéletes keveréke, és remekül átlátja a Star Wars univerzumát. A sorozat segítségével Jon írók és rendezők sokszínű csoportjával dolgozhat majd, s ez a Lucasfilm számára egy meghatározó tehetségbázist teremt”. Favreau nagyon lelkes, hogy ismét csatlakozhat a Star Wars-univerzumhoz, a benne élő 11 éves kisfiú pedig egyelőre el sem hiszi a hírt.

Jon Favreau a Disney-vel évek óta együtt dolgozik, jelenleg az Oroszlánkirály élőszereplős változatát forgatja, de  A dzsungel könyvének is ő volt a rendezője.

Az egyelőre cím nélküli sorozatnak még nincsen kitűzött premierdátuma.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya