Hírek

Jön John le Carré Az üldözött című sikerregényének filmadaptációja

Az üldözött

Az üldözöttAnton Corbijn holland származású filmes rendezésében készült el John le Carré Az üldözött című mesterművének filmadaptációja, amelyet  a hazai mozik augusztus 28-ától vetítenek.  

Az üldözöttben (A Most Wanted Man) láthatjuk utoljára főszerepben az idén váratlanul elhunyt Philip Seymour Hoffmant, aki mellett Willem Dafoe, Rachel McAdams és Robin Wright is feltűnik a vásznon. A film kritikai fogadtatása eddig rendkívül pozitív, Hoffman alakítása mellett a kritikusok a történetet emelik ki az egyik legnagyobb erősségeként.

Az üldözöttet 2009-ben az Agave Kiadó kiadta magyar nyelven, de a nagy érdeklődés miatt az összes példány elfogyott. Augusztus 19-étől ismét kapható lesz John le Carré késői gyöngyszeme, újratördelt változatban, a borítón a filmplakáttal.

Az alábbiakban a könyv fülszövegét olvashatod!

John le Carré – Az üldözött

Egy éhségtől tántorgó orosz fiatalembert csempésznek be Hamburgba az éjszaka közepén. Rengeteg mennyiségű készpénz van nála. Megrögzött muszlim. Vagy nem? Azt mondja, Íszának hívják.

Annabel, az idealista, fiatal német polgárjogi ügyvéd úgy dönt, hogy megmenti a fiút a deportálástól. Ám ügyfele túlélése lassan sokkal fontosabb lesz neki, mint a saját karrierje és biztonsága. Íszá titokzatos múltja után nyomozva találkozik Tommy Brue-val, egy Hamburgban székelő angol magánbank tulajdonosával.

Annabel, Íszá és Tommy szokatlan szövetséget kötnek. Eközben a „terrorizmus elleni háború” örve alatt a rivális német, angol és amerikai kémek elkezdik bekeríteni az ártatlanokat.

Magyar Vivien

Ez a szerző még nem töltött fel információt. Ígérjük, hamarosan pótolja!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com