Hírek

Jön Woody Allen legújabb filmje!

Woody Allen azt mondta Kate Winsletnek, hogy utálni fogja a forgatókönyvét, de nem így történt. A Wonder Wheel – Az óriáskerék az első nagyjátékfilm, melyet az Amazon önállóan gyártott és forgalmaz.

Csupán hat nappal az amerikai bemutató után, december 7-én érkezik a magyar mozikba Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake és Juno Temple főszereplésével Woody Allen legújabb filmje, a Wonder Wheel – Az óriáskerék, melyet az Apokalipszis most három Oscar-díjas operatőre, Vittorio Storaro fényképezett.

A film az ’50-es évekbe és New York egyik utánozhatatlan hangulatú városrészébe, Coney Island nyüzsgő vidámparkjába kalauzolja a nézőt, ahol négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen.

WA16_D02_0081.ARW

Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet), aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi) egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel, Mickey (Justin Timberlake), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül.

Woody Allen a rá jellemző humorral beszél szenvedélyről, erőszakról, árulásról, miközben elkalauzolja a nézőt New York egyik utánozhatatlan hangulatú városrészébe, ahol 1916 óta a mai napig ugyanaz a cég árulja a hot dogot, és 1927 óta működik a hullámvasút.

Amikor Woody Allen felkereste Kate Winsletet s felajánlotta neki a film főszerepét, az nem hangzott épp visszautasíthatatlan ajánlatnak. Winslet így emlékszik a legendás rendezővel folytatott beszélgetésre: „Azt mondta, »képzeld írtam egy forgatókönyvet, ami Neked valószínűleg nem fog tetszeni – és ha nem akarod nem is kell elvállalnod, mintha mi sem történt volna, élheted tovább az életed. De tényleg azt gondolom, hogy lenyűgözően alakítanál, szóval talán mégis el kéne olvasnod… és valószínűleg utálni fogod.«” Mindezek ellenére Winslet „kiválónak” találta a projektet, még ha filmbéli karakterével „semmi közös nincs is bennük.”

A Wonder Wheel – Az óriáskerék az első nagyjátékfilm, melyet az Amazon önállóan gyártott és forgalmaz. Magyarországon 2017. december 7-étől a Cinetel forgalmazásában feliratosan fut majd a mozikban.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com