Hírek

Jonah Hill háttérbe vonul szorongására hivatkozva – a pszichológusok szerint ez a jó döntés

jonah hill maniac

A kétszeres Oscar-jelölt Jonah Hill nemet mondott a közelgő nyilvános szerepléseire, hogy megóvja saját mentális egészségét.

Jonah Hill (Superbad, 21 Jump Street, A Wall Street farkasa) még e hónap 17-én jelentette be nyílt levélben, hogy

nem vállal több nyilvános szereplést mentális egészségére hivatkozva.

A színész úgy fogalmazott, hogy „közel 20 éve szenvedek pánikrohamoktól, amit súlyosbítottak a média- és nyilvános szerepléseim”. Hill azután jutott erre a megállapításra, hogy befejezte második rendezését, a teljesen titokban készült Stutz című dokumentumfilmet. A filmet Hill saját terápiájáról készítette, de a fő témája az általánosságban vett mentális egészség. A film ősszel fog debütálni különböző filmfesztiválokon.

Jonah Hill kijelentései hatására több pszichológus is megszólalt hangsúlyozva a színész üzenetének fontosságát a publikum előtt

– írja a Deadline.

Dr. Sandra Wheatley a BBC-nek elmondta, hogy csodálatra méltó, hogy valaki, „akinek ennyi veszíteni valója van, képes visszalépni”. Kiemelte, hogy a hírességek a nyilvánosság előtt egy szerepet viselnek, viszont, amikor kihunynak a fények, vissza kell térniük saját énjükhöz. A pszichológus szerint a sztároknak fontos észben tartani, hogy a kettő én nem egyenlő, és olykor nehéz egyensúlyt tartani közöttük.

Egy másik szakértő, Dr. Elena Bailey azt mondta, a hírességek nagyon sebezhetők a rivaldafényben, így Hill lépése önmaga védelmét célozza. „Ez a fajta figyelem, visszajelzések és megjegyzések valaki életére nagy hatást jelent a mentális egészségre, szorongást, rossz gondolatokat és a depresszió tüneteit okozva” – folytatta.

Korábban Tom Holland és Ryan Reynolds is megosztotta szorongással kapcsolatos tapasztalataikat. Az MCU Pókemberét játszó Holland a közösségi médiától távolodott el, mert túl terhesnek bizonyult az számára.

Bár azok promotálásában nem vesz részt, Jonah Hill továbbra is szerepelni fog filmekben – a Netflix You People című filmjének nemcsak szereplője, de társírója is. Úgy tűnik, a médiában dolgozók lelki egészégének tudatosítására már a filmipar is egyre nagyobb hangsúlyt fektet. Hasonló témát dolgoz fel a szeptemberben érkező Blonde is, ami Marilyn Monroe personáinak kettősségéről fog szólni. 

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com