Hírek

Jonah Hill száll szembe Robert Pattinson Batmanjével?

jonah hill maniac

A Collider értesülései szerint már folynak a tárgyalások Jonah Hill-lel az új Batman-film kapcsán.

Azért 2007-ben a Superbad című vígjáték után kevesen gondolták volna, hogy Jonah Hill egy évtizeddel később már kétszeres Oscar-jelölt színészként fog virítani Hollywood palettáján. Hill azonban mindenkire rácáfolt, és a Pénzcsináló és A Wall Street farkasa című filmekért rengeteg elismerést szerzett. És azon kívül is igyekszik kikacsintgatni a vígjáték műfajából: míg az Igaz történet című drámája kisebb kudarc volt, addig Netflix-sorozata, a Maniac többnyire pozitív véleményeket váltott ki.

Jonah Hill tehát készen áll arra, hogy feszegesse határait, és erre a Warner Bros. is felfigyelhetett. Jelenleg folynak az előkészületek Matt Reeves Batman-filmjével kapcsolatban, melynél a főszereplő Robert Pattinson lesz. Már eleve vitatott volt a főhős castingja – holott A világítótorony, a Jólét, az Országúti bosszú vagy a Csillagok határán bőven elég kellene, hogy legyen biztosítéknak –, így elképzelhető, hogy a „Jonah Hill mint Batman ellenfele” állítást is eleinte nehezen veszi majd be a közönség gyomra.

Ehhez egy testhezálló szerep kell, és

Hill a források szerint Rébuszt alakítaná.

Edward Nygma kattant figurája konstans rejtvények elé állítja hősünket, így a fizikai fenyegetés helyett intellektuális kihívást jelent Batman számára – aki a híresztelések szerint inkább detektív lesz, mint szuperhős Reeves filmjében. Hill kapcsán eleinte Pingvin karakterét emlegették, de valószínűleg túl egyértelmű lett volna a választás. Így Danny DeVito helyett Jim Carrey cipőjébe kell belebújnia a színésznek.

Az egyelőre The Batmannek keresztelt film szereplőválogatása tehát már zajlik. Nemrég castingolták Gordon felügyelő szerepére a Westworld főszereplőjét, Jeffrey Wrightot is. A filmet 2021 nyarán láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.