Hírek

Jonah Hill rendezi, Joaquin Phoenix a producer, és te leszel saját magad pszichiátere

Jonah Hill egy érdekes projektbe vág bele: saját terápiájáról készít dokumentumfilmet úgy, hogy aztán te is használhasd.

Joaquin Phoenix lesz a co-producere annak a Netflixre készülő dokumentumfilmnek, amit Jonah Hill rendez a saját terápiájáról – írja a Collider.

A film Dr. Phil Stutzról szól majd. Stutz hírességnek számít a pszichoterapeuták között – „fenegyerek”, írja róla egy lelkendező cikk a sok közül –, és népszerű könyvei mellett arról nevezetes, hogy páciensei lelki problémáit nem leküzdendő bajként, hanem életformáló lehetőségként igyekszik szemlélni. Jonah Hill dokumentumfilmje azonban egy portrénál sokkal többet akar elérni:

azt akarja, hogy a film nézői képessé váljanak használni a pszichoterápia eszközeit saját magukon.

Ez kétségkívül ambíciózus terv – talán túlságosan is. A szándék lehet hangzatos, de a pszichoterápia érzékeny és veszélyes eszköz a hozzá nem értők kezében, és Hill minden filmes érdeme ellenére aligha tudományos igényű kutatója a területnek. A Netflix felügyelete sem garancia: a streaming szolgáltató hírhedt módon felületet biztosít például Gwyneth Paltrow áltudományokra épülő, a Goop nevű áruháza mellé elkészített sorozatának is.

A filmet Hill egyelőre egy Instagram-bejegyzésben hirdette meg, és arról nem beszélt, hogy miféle vadonatúj dokumentumfilm-formátumot fejleszt ki az egyéni pszichoterápia eszközeinek átadására.

Hillnek ez a második filmje rendezőként (az első a Mid90s volt, amit szintén maga írt) és zenei klipeket is rendezett. Az új film címe még nem ismert.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés