Hírek

Jordan Peele következő horrorprojektje egy horror antológia

Amíg új, jövő decemberre ígért filmjén dolgozik, Jordan Peele most kipróbálja magát a műfaj írott formájában is. Az Out There Screaming: An Anthology of New Black Horror című kötet szerkesztőjeként Peele tizenkilenc fekete író legjobb horrortörténeteit szedi egy csokorba – olvastuk a Varietyn.

A Comedy Centralon futó Key & Peele című sorozata sikerét követően Jordan Peele egy jól irányzott fordulattal a horror felé vette az irányt, és olyan ma már modern klasszikusoknak számító filmeket tett le az asztalra, mint 2017-es Tűnj el! Daniel Kaluuya főszereplésével, majd a 2019-es Mi, végül a 2022-es Nem. A pszichohorrort az Amerikában élő feketék problémáinak borzalmas valóságának a természetfeletti filmek toposzaival párhuzamba állításával új szintekre emelő alkotó a jövőben is a zsáner keretein belül alkot – csak ezúttal az irodalom terén. A kiadvány, melyet Peele szerkesztett, és amelyhez előszót is írt, máris az Amazon kedvence

Az október 3-án megjelenő kötetben többek között N. K Jemisin, Tananarive Due, Cadwell Turnbull és Maurice Broaddus írásai kaptak helyett. „(Ez) a horror mesterkurzusa, és – akárcsak hátborzongató filmjei – történetei foglyul ejtenek mindent, amit a világunkról tudni vélünk… és újradefiniálják, mit jelent félni” – mondta a könyv kiadója, a Penguin Random House. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com