Hírek

Jordan Peele következő sztárja: Lupita Nyong’o

Lupita Nyong'o

A hatalmas sikerű Tűnj el! rendezője, Jordan Peele talán megtalálta következő filmjének sztárját: az esélyes Lupita Nyong’o, a 12 év rabszolgaság és a Fekete Párduc szereplője.

Jordan Peele rendezői debütálása, a Tűnj el! üstökösként szerepelt 2017-ben és megnyerte a Legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját: nem csoda, hogy következő filmje nagy érdeklődést vált ki. A projektről még nem sokat tudni: a címe egyelőre – de nem véglegesen – Us, azaz Mi, és várhatóan ez a film is vérfagyasztó történet lesz.

Azt azonban tudjuk, kit szemelt ki a rendező: Lupita Nyong’o és mellette Elisabeth Moss és Winston Duke a lehetséges főszereplők – írja a Variety.

Lupita Nyong’o a 12 év rabszolgaság című filmben látott kirobbanó játékával vált ismertté, amiért a legjobb női mellékszereplő Oscarját is elnyerte. Sztárrá a Fekete párducban játszott szerepe tette, de ő alakította például (motion capture segítségével) a Star Wars új trilógiájában Maz Katanát is.

Elizabeth Moss más sorozatszerepei mellett Emmy-díjat nyert A szolgálólány meséje főszerepéért. Winston Duke a Fekete Párducban tűnt fel Nyong’óval együtt (és a két szereplő egyébként közeli barát is).

A filmet Peele írja és rendezi, és részben producere is lesz. A filmet elvállaló Universal stúdió 2019. március 15-re tűzte ki a bemutatót. Egyelőre minden tartalmi részletet szigorúan titokban tartanak.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya