Hírek

Jordán Tamással forog Deák Kristóf első mozifilmje

A járvány ellenére zökkenőmentesen zajlik Deák Kristóf Oscar-díjas rendező Az unoka című első mozifilmjének forgatása, amely november végén fejeződik be. A film várhatóan jövő ősszel kerül a mozikba.

A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse Rudi, a szelíd, illedelmes irodista fiú, aki miután imádott nagypapája egy lelketlen telefonos csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Személyes történetet dolgoz fel az Oscar-díjas Mindenki és a Magyar Filmdíj-nyertes Foglyok című alkotások rendezője első mozifilmjében. Az unoka című alkotás forgatókönyvét is maga a rendező írta. A családban történt, hogy a nagyszülők „unokázós” csalók áldozatává váltak, a rendező ebből kiindulva találta ki a történetet.

„Én magam és a főszereplő is szelíd természetűek vagyunk” – hangsúlyozta Deák Kristóf az MTI-nek, hozzátéve: számára ebben a történetben az az érdekes,

mit csinál egy alapvetően szelíd ember, ha hirtelen elkezdi azt érezni, hogy megtalálná és csúnyán elintézné azokat, akik bántották a szeretteit, viszont nem tudja, hogy kezdjen neki, hiszen soha életében nem tett ilyet.

„Ennek a filmnek egy, a családommal történt eset az alapja, de szinte mindegyik eddigi filmem a valóságban megtörtént eseményen alapul és mindig kapcsolódtak valamilyen olyan valós érzelemhez, amit egyszer valahol megéltem vagy átéltem” – magyarázta.

Deák Kristóf Az unoka című film forgatásán

A nagypapát alakító Jordán Tamást castingon választották ki a szerepre. A színész az MTI-nek azt mondta, nagyon boldog volt, hogy eljátszhatja azt a kedves, játékos, bohókás és szeretetre méltó embert, aki még senior táncórákra is jár. „Olyan karaktert játszom, mint amilyen Kristóf nagyapja volt, de számomra is nagyon ismerős ez a helyzet, hiszen a filmbeli nagypapa és unokája ugyanolyan viszonyban vannak egymással, mint amilyenben én voltam annak idején a nagyapámmal: nekem is gyerekkoromban az anyai nagyapám a legjobb barátom volt” – hangsúlyozta a színész.

Az unoka című mozifilm forgatása 40 napot vesz igénybe, producere Zákonyi S. Tamás, aki a BÚÉK! és a Szabadság, szerelem című filmeket is jegyzi.

A producer szerint 32 karakter jelenik meg a történetben, huszonöt helyszínen forgatnak, amely bonyolult szervezést igényel. A járványhelyzet lassítja a folyamatokat, de eddig minden zökkenőmentesen zajlik. Zákonyi elmondása alapján a film a harminc év körüli Rudi igazságkereséséről szól. Műfajában krimi keveredik drámával, thrillerelemekkel és több komikus helyzettel, hiszen a csetlő-botló fiú egy átlagember, nem pedig hős – mondta.

A film főszerepét Blahó Gergely alakítja, aki először lesz látható mozifilmben, mellette

Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit és Döbrösi Laura, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László, valamint Voith Ágnes.

A film operatőre Maly Róbert, a látványtervező Láng Imola. A jelmeztervező Sinkovics Judit, a vágó Csillag Mano, a hangmérnök Péterffy Máté, a zeneszerző Balázs Ádám.

 Az unoka gyártását a Nemzeti Filmintézet 721,9 millió forinttal támogatta.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com