Hírek

Josh Brolinnal egészül ki Denis Villenueve Dűnéjének stábja

Josh Brolin épphogy levette a Végtelen kesztyűt, máris visszatér az űrbe. A Thanost megformáló színész az új Dűne hajmeresztő stábját erősíti. 

Ahogy azt korábban megírtuk, az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 Oscar-jelölt kanadai rendezője, Denis Villenueve vezeti vissza a közönséget a Dűne világába. Az elmúlt hetekben több fontos bejelentést is lehetett hallani a készülő produkció háza tájáról, csatlakozott a projekthez ugyanis Oscar Isaac és Stellen Skarsgård is. Miután fél Hollywood aláírt a projekthez, most Josh Brolin is csatlakozik a film stábjához, így a Bosszúállók: Végtelen háború után a színész ismét visszatér az űrbe. A színész, aki korábban a Sicarióban dolgozott együtt a rendezővel, a hírek szerint Gurney Hallecket formálja majd meg. A karaktert korábban a David Lynch-féle adaptációban Patrick Stewart keltette életre.

Josh Brolin a Sicario című filmben

A Dűne Frank Herbert 1965-ben megjelent hatalmas sikerű fantasy-sci-fi regénye, melyet másik öt alkotás követett (A Dűne messiása, A Dűne gyermekei, A Dűne istencsászára, A Dűne eretnekei, A Dűne Káptalanház). A regényfolyam több filmes feldolgozást is megélt, ezek közül a leghíresebb David Lynch 1984-es adaptációja, amely hatalmas anyagi csődnek bizonyult. Szolid kritikai fogadtatása ellenére mára mégis kisebb kultstátusz lengi körbe, de szeretett volna Dűne-filmet készíteni Alejandro Jodorowsky is, ám az a film sosem készült el.

Az új film illusztris stábjában a Szólíts a neveden sztárja, Timothée Chalamet játssza a főszerepet, az ő oldalán tűnik majd fel Javier Bardem, Zendaya, Dave Bautista, Charlotte Rampling és Rebecca Ferguson. A szuperprodukciót a tervek szerint idén tavasszal kezdik forgatni jordániai és budapesti helyszíneken. A bemutató pontos időpontjáról egyelőre nincs hír.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya