Hírek

Joss Whedon kilép az HBO The Nevers sorozatából

Joss Whedon (fotó: Gage Skidmore)

A Bosszúállók rendezője, Joss Whedon társírója és rendezője is volt a The Nevers című science fiction sorozatnak. Egészen mostanáig.

A The Nevers viktoriánus korabeli nőkről szól, akik különös képességeket figyelnek meg magukon, illetve könyörtelen ellenségekkel kell szembenézniük. A csapatnyi hölgyre természetesen egy világmegváltó küldetés is vár.

A sorozat a tervek szerint továbbra is 2021 nyarán várható, de a Deadline szerint már Whedon nélkül.

A The Nevers volt Joss Whedon első televíziós sorozata A SHIELD ügynökei óta és az első egyedüli projektje a Dollhouse – A felejtés ára után. A széleskörű ismertséget azonban az író-rendező már jóval ezek előtt szerezte meg. Whedon állt a Buffy, a vámpírok réme mögött, aminek világa egy sikeres spinoff szériával is bővült azóta: Angel.

A The Nevers íróstábjában továbbá Jane Espenson és Doug Petrie foglalnak helyet, és a sorozat főszereplője Laura Donnelly (Outlander – Az idegen). Mellette szerepel Olivia Williams (Szellemíró), James Norton (Háború és béke) és Tom Riley (Da Vinci démonai) is.

A távozásról az HBO szóvivője egyszerűen azt nyilatkozta, hogy a filmkészítő útja elvált a stúdióétól. „Továbbra is a sorozat jövője érdekel bennünket és a 2021-es premierre tekintünk.”

Az író-rendező így kommentálta a hírt:

„Ez az év példátlan akadályok elé állított, amiket soha nem tudtam volna elképzelni. Bár a The Nevers egy örömteli tapasztalat volt, be kellett látnom, hogy ez a szintű elköteleződés a pandémia alatti forgatás fizikai kihívásaival együtt több, mint amit kezelni tudok.”

Whedon továbbá hálás és büszke, hogy egy remek stáb állt össze a sorozathoz, de a továbbiakban csak a baráti szeretettel tudja a projektet segíteni.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com