Hírek

Joss Whedon mégsem rendez Batgirl-filmet

Joss Whedon (fotó: Gage Skidmore)

A Bosszúállók rendezője, Joss Whedon időközben rájött, hogy nincs története, amit el akarna mesélni.

Ezzel a szöveggel lépett vissza a Warner Bros. tervezett szuperhősfilmjének rendezői és írói székéből Joss Whedon: „A Batgirl egy olyan remek projekt, és a Warner/DC annyira jó partnerek voltak ebben, hogy hónapokig tartott, mire rájöttem, nincs sztorim.”

Hogy ez Joss Whedonnak miért nem jutott hamarabb eszébe, az rejtély. A rendezőt már a Batgirl-projekttel párhuzamosan is foglalkoztatta a DC. Zack Snyder családi tragédiája miatti visszalépése – és ezzel együtt feltételezett kirúgása – után Whedon vette át Az Igazság Ligája utómunkáit, mely rengeteg pótforgatással és a sztori nagy részének átírásával járt. A végeredményen is meglátszik a rengeteg utolsó pillanatos sietség.

Whedonnak ezután kijárt volna egy saját projekt, ám úgy tűnik Batgirl már a múlté.

Whedon nyilatkozataiban teljes mértékben magára vállalja a dolgot, nem hibáztatja a stúdiót és nem beszél kreatív ellentétekről, amik miatt korábban Phil Lord és Christopher Miller (Solo: Egy Star Wars-történet) vagy Edgar Wright (A Hangya) is távozott hasonló pozíciókból.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.