Hírek

Joss Whedon társszerző marad Az Igazság Ligájánál

Whedon titulusa mindmáig bizonytalan volt, miként is lesz feltüntetve neve Az Igazság Ligája stáblistáján.

Már egy ideje a Bosszúállók direktora, Joss Whedon felügyeli Az Igazság Ligája utómunkálatait, nem is beszélve az utóforgatásokról, melyekhez ő írta a szükséges szövegeket. A Warner Bros. 25 millió dollárt fektet abba, hogy Whedon módosítson, vagy akár helyrehozzon jó pár elemet a filmben. Nem tudni egyelőre, hogy ez annak köszönhető, hogy Zack Snyder verzióját kevésnek találta a stúdió, vagy esetleg új ötleteik támadtak.

Mindenesetre Joss Whedon elég vastagon benne van már a film készítésében, így jogos a kérdés: milyen minőségben lesz jelen a stáblistában? Az utóforgatásoknál gyakori eset, hogy a stúdió nem a film rendezőjét kéri fel a felvételekhez, hanem egy újabb személyt. Így lehetett, hogy Tony Gilroy rendezett pár jelenetet Gareth Edwards helyett a Zsivány Egyesben, de Simon Kinberg producer a Fantasztikus Négyes legvégén Josh Tranket váltotta.

Jelen helyzetben Whedon írt és rendezett is új jeleneteket,

de elég volt-e ez ahhoz, hogy társrendező lehessen? A válasz egyelőre biztosan: nem. Helyette forgatókönyvíróként lesz feltüntetve Chris Terrio (Az Argo-akció, Batman Superman ellen) mellett. A családi tragédia miatt odébb állt Zack Snyderé pedig marad a rendezői cím.

Az Igazság Ligája november 16-án érkezik a hazai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya