Hírek

Joss Whedon veszi át Az Igazság Ligáját

Joss Whedon (fotó: Gage Skidmore)

Zack Snyder családi tragédiája miatt az egykori nagy rivális, Joss Whedon fejezi be Az Igazság Ligája filmet.

Zack Snyder és felesége, egyben producere, Deborah Snyder visszavonul a készülőben lévő Az Igazság Ligája filmtől. Snyder és felesége egy családi tragédia (gyermekük márciusi öngyilkossága) miatt döntött úgy, hogy otthagyják az utómunkálatok fázisában lévő filmet.

A pár az első hónapban még megpróbált tovább dolgozni. „Azt hittem, katartikus lesz visszatérni a munkához, beletemetkezni és úgy átvészelni” – mondta Zack Snyder. – „Ez a munka intenzív, teljes embert követel. És az elmúlt két hónapban rájöttem, hogy a családommal kell lennem, a gyerekeimmel, akiknek valóban szükségük van rám.

A Warner Bros. stúdió teljes mértékben támogatja a döntést. Az utómunkálatokat Joss Whedon, a két Bosszúállók film rendezője fejezi be. Whedon emellett korábban új jeleneteket írt a filmhez és most le is forgatja őket.

Az új rendező mindazonáltal nem változtat jelentősen a filmen. „Rendezői szerepe minimális és igazodnia kell a stílushoz, hangvételhez és mintához, amit Zack megkezdett” – nyilatkozta a Warner Bros. elnöke, Toby Emmerich. – „Nem vezetünk be új karaktereket. A meglévőket látjuk néhány új jelenetben. Hiába adja át a stafétát Jossnak, a pályát Zack tűzte ki. Hiszem, hogy a tragédia ellenére nagyszerű filmmel leszünk gazdagabbak.

Az élet fontosabb a filmeknél – írja a theplaylist.net cikke; Snydernek, mint szeretett szuperhőseinek, most kemény döntést kellett hoznia – fogalmaz a The Hollywood Reporter. A filmes sajtó egyöntetű megértéssel fogadta a rendező döntését. A rajongói reakciók már kérdésesebbek, Zack Snyder azonban a várható felháborodás ellenére sem hajlandó foglalkozni a visszatéréssel. „Tehetnek, amit akarnak, az igazság az, hogy már nem érdekel” – mondta az interneten keringő lehetséges narratívákról.

Bár Whedon még a rivális Marvel számára kezdte el szuperhős-rendezői karrierjét a Bosszúállók-filmekkel, már korábban átigazolt a DC-hez (a Batgirl filmen dolgozik jelenleg.) Az Igazság Ligája várható bemutatója még mindig ez év novembere.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com